tiistaina, elokuuta 19, 2014

Omat värit puikoille

Kesällä tuli värjäiltyä lankojakin (niin kuin niitä ei olisi kotona jo tarpeeksi, siis niitä itsevärjättyjäkin....). Värjäily vaan on niin rentouttavaa puuhaa, sellaista omaa tekemistä sekin :-)

Tilasin alkukesällä Tetri Designista sinipuuta. Koulussa värjäsimme sinipuulla kankaita ja lankoja ja siitä jäi niin vahvasti mieleen se, miten riittoisaa väriainetta sinipuu on. Ja kaunista. Juuri minun väriäni :-) Ostin pari 100 g pussia kun hinta ei päätähuimannut, ja nyt huomasin että ne 200 g tulee kyllä riittämään vielä pitkään!Niin vahvaa väriä niistä tulee, että ne pussit ei ihan heti lopu omassa käytössä :-)

Tässä sinipuuvyyhdit kuivumassa:


Värjäilin myös krapilla, sitä kun oli jäänyt mökille väripurkin pohjalle. Kivoja eri vahvuisia sävyjä tuli kun pidin vyyhtejä eri ajan väriliemessä.


Krapit on jo aloitettu sukkiin. Pitäähän sitä alkusyksystä saada uudet sukat omiin jalkoihin.


Lopukesän flunssaa tässä potiessa en jaksanut kehitellä mitään monimutkaisempaa kirjoneuletta, joten annoin värien olla tällä kertaa pääosassa. Kivaa tulee niinkin, eikö vaan ? :-)


En tiedä johtuiko se flunssasta vai siitä että sukkien neulomisessa on ollut parin kuukauden tauko, mutta huolestuttavaa oli että piti ihan miettiä montako silmukkaa pitää laitaa sukkiin kun lanka on 7 veikan paksuista. Ihan outo ilmiö :-o Ei todellakaan ole ihme jos sellaisella henkilöllä jolla on vaikka monen vuoden tauko neulomisessa, menee sormi suuhun monessakin jutussa. Kun minulla jo parin kuukauden tauko aiheutti moisen ilmiön! Kummaa! :-)


6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaunis väri tuo sinipuu. Itse värjään kool aideilla lankaa. Tervetuloa vierailemaan blogissani silimukointia.blogspot.fi

Laura kirjoitti...

Mukavaa, kun blogitaukosi on ohitse :) Upea väri tuo violetti!

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Iiik miten ihanaa violettia:)

kosotäti kirjoitti...

Todella upea väri tuo sinipuulla saatu, ja korin langat on ihania.
Oon miekin istunut puikot sylissä ja miettinyt että mitä kummaa näillä pitikään tehdä :))

mustakissa kirjoitti...

Oi mitä kauniita värejä!

muru kirjoitti...

Ihan mielettömän ihania värejä. Etenkin tuo lila. Mukavaa, kun olet taas palannut bloggaamaan