torstaina, heinäkuuta 20, 2006

Samossukat


Samossukat
Originally uploaded by villapallonoma.
Ruusuneule on jo päässyt pois puikoilta, mutta "muutamat" langanpäät odottavat vielä päättelyä, joten neule ei vielä ole esittelykunnossa. Lisäksi kainalosaumat on ompelematta. Mutta näillä näkymin puserosta on tulossa ihan oikean kokoinen! Ihanaa! Noin pieniä neuleita on ihana neuloa kun ne valmistuu niin nopeasti:-)

Niin, nuo kuvassa näkyvät sukat ovat lähinnä mukana siksi että pyrin tekemään vain kuvallisia päivityksiä, onhan ne kuitenkin kivempia lukea. Sukat on tehty Samoksien jämäkeristä joita oli kertynyt nurkkiin. Neuloin sukat kärjestä ylöspäin mukautetulla Ullan ohjeella, jotta sain varmasti langat riittämään, mutta myös kulumaan niin ettei enää lankanöttösiä noista väreistä ole jäljellä! Tosi hyvä ohje ja olenkin viime aikoina neulonut sukat tuolla menetelmällä jos olen vähänkin epävarma langan riittävyydestä.

Sukulaiset ja muut ketkä näkevät tuolla tavalla sukkia neulottavan lähinnä kyllä pyörittelevät päätään, että miten ihmeessä tuolla tavalla voi sukkaa neuloa... "Ja kantapää varmasti on ainakin käsittämättömän vaikea tehdä". No ei ollenkaan!:-) Jotenkin sukka tuntuu vielä valmistuvankin nopeammin kuin perinteiseen suuntaan neulottu sukka.

Viela sananen Samoksesta sukkalankana: se ei ole mitään kovin vahvaa ja kestävää, pohjat kuluu aika nopeasti. Mutta kotisukkina silti tykkään siitä kovasti, nuo ei ole ensimmäiset jotka olen neulonut, eikä varmaan viimeisetkään. Samos on ihanan pehmeää sukissa, vaikka ne kestävätkin ehjinä ehkä 3-4 kuukautta. Mutta toisaalta jos ne neuloo 1 päivässä ja langan saa 2 eurolla, niin miksei!

3 kommenttia:

AnneM kirjoitti...

Moi taas! Kiva että palasit bloggailemaan ;)

Carita kirjoitti...

Kiva kun olet ryhtynyt taas bloggaamaan!

Riksu kirjoitti...

Onpa kiva saada sut takaisin blogimaailmaan. Ajattelin jo että kun sut blogilistalta bongasin, että multa on nyt mennyt paljon ohi, mutta sähän vaan pidit taukoa bloggailusta