tiistaina, heinäkuuta 31, 2007

Kiva linkkivinkki

Etsin tänään uuteen raglaniin ohjeita ja vinkkejä ja löysin tämän laskutaulukon raglanin laskemista varten, tiedoksi siis muillekin!

Ja vielä isompi hyöty taitaa olla näistä kaikista neulemalleista!!!

Ei hullumpi sivusto:-)

6 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Kävin tuolla sivulla joskus, mutta ei siellä silloin ollut noin paljon mallineuleita!

Anonyymi kirjoitti...

raglaniin ei tarvitse todellakaan ohjetta. laskee vaan ne neljä kavennuskohtaa, ja siihen tekee 1.krs: kavennus, esim 2 oikein, kavennus*, 2.krs: sileää (tai mallineuletta, mutta siis ei kavennusta). Näin olen itse kaikki tehnyt ja hyvin on toiminut :)

Kristel kirjoitti...

Minulla oli tarkoitus syksyn Ullaan neuloa ja sarjoittaa raglan tuolla ilmeisesti Elizabeth Zimmermannilta lainatulla prosenttimetodilla. Toivottavasti sinulla ei ole sama aikomus, ettei tule päällekkäisyyttä? :D

juuli kirjoitti...

Kyselit listalla sarjoittamisesta. 80- ja 90-luvun laatikkomalleihin riitti, että lisäsi pari senttiä leveyteen per koko ja hieman hihoihin. Nyt kun neuleet ovat tiukentuneet, olen itse päätynyt sarjoittamaan ne pukuompelun kaavojen mukaan. Joskus puseron mitta voi olla pienempi kuin ruumiin mitta, jolloin puhutaan negatiivisesta väljydestä (negative ease). Esim. nuorten neuleissa, tai vaikka ihonmyötäisissä topeissa aivan välttämätön. Silloin on parasta pingottaa mallitilkku vaikka putken päälle, että voi laskea sen levenemisen.
Muuten vaatteen vaatima väljyys ei ole enää kuin muutama sentti. Mene vaikka vaatekauppaan ja vie joku kiva pusero sovituskoppiin kaikissa koissa, sitten mittaa ne. Tai osta trikoopuseron kaavat ja laske silmukkasi sen perusteella.
Oho, tuleepa kommenttiin pituutta, mutta vinkkaa blogissani jos haluat lisäselvityksiä!
ps. ruskea neuletakkisi on ihana!

juuli kirjoitti...

hei taas (vuoroin vieraissa). Toki on alan oppikirjoja, josta löytyy perustavaa laatua olevaa tietoa. Mutta esim. olan ja hihanpyöriöiden laskeminen ja sarjoittaminen on sen verran vaativaa, että olen suosiolla päätynyt jo valmiiksilaskettuihin kaavoihin. Suosittelen Burdaälehden hankkimista, siitä on iloa pitkäksi aikaa, ja istuvuus on huippuluokkaa.

Heidi kirjoitti...

Mulla ei ainakaan auennu toi vimppa linnkki niistä neulemalleista, saattaa olla teitokoneen vika, eukesiko muila?=)