maanantaina, heinäkuuta 23, 2007

Lomatunnelmia

Loma on tältä erää ohi ja täytyy myöntää että paluu kaupunkiin tuntui jokseenkin rankalta:-/ Olisin vielä monta viikkoa halunnut nauttia kesätuulista maaseudulla ja/tai saaristossa, mutta eikös loma aina lopukin liian pian;-) Nyt voi jo odottaa jatkolomaa jonka pidämme elo-tai syyskuussa!

Mutta mitä tein lomalla? Tässä sanoin ja kuvin:

Nautin upeista kesäpäivistä Kotkan Haapasaaressa, joka todella valloitti minut kaikin puolin!! En ole tähän saakka ollut mikään saaristo-henkinen, mutta Haapasaaressa on sitä jotakin - vanhan ajan saaristotunnelmaa, jota en tiennyt enää olevan olemassakaan!!

Haapasaaren rantaa

Minä Haapasaaren takarannalla - paikka ei kuulemma lähes koskaan ole näin tyyni, saimme siis lomamme ajaksi poikkeuksellisen lämpimän sään:-)Pääsimme myös mukaan hailiverkkoja nostamaan, ja tällä kertaa kalansaaliskin oli todella runsas - sitä syötiinkin sitten paistettuna sekä halstrattuna!

Kävimme myös Maretariumissa, ja Kenkäverossa, mutta Salmelan taidekeskus jäi vielä näkemättä, harmi. Ei sitä vaan kaikkea ehdi;-)


Tällaisiakin näin loman aikana, harmi vaan ettei villaa ollut myytävänä:


Alpakoita Koivulan farmilla.

No joo, ostin minä lankaakin lomalla... ;-)))) Tässä koko kasa:

Tämä saalis on kerätty kolmesta eri paikasta: Novitan Korian tehtaanmyymälästä, Pirtin kehräämön myymälästä ja paikallisesta lankakaupasta, johon minulla oli lahjakortti tuhottavana;-)

Pirtin kehräämöllä olin ensi kertaa ja sinne aivan varmasti menen toistekin! Ulospäin paikka ei vaikuta mitenkään kovin suurelta ja epäilinkin mitä sieltä löytyisi kun näin vain pikku tienviitan, mutta sisätilat vakuuttivat ja saivat kyllä pään pyörälle vaikkei hellepäivä ollutkaan;-)

Pirtillä oli alelankoja aika paljon, Pirtin ostokset ovat kuvassa lähinnä oikealla. Herkullisimmat langat on Pirtin vihreää kampalankaa (ihanan pehmeää!!), josta ajattelin itselleni jotain palmikkopuseroa itselleni.

Vasemmalla on taas Korian ostokset, jotka sisältää mm. Jasminia eri väreissä (vihdoin sain sitä lankaa lisää!!), Raita-lankaa (en edes tiedä miksi ostin sitä ja mitä siitä teen, sininen on aika räikeä, mutta kun sai halvalla...). Uusia lankoja ei ollut pussilangoissa, harmi, sillä sitä vähän odottelin kun juuri oli uusi lehti ja langat ilmestyneet. Ostin kyllä uusia syksylankoja sieltä (Mambo, Isoveli Colori ja Nalle Colori), sillä niitä ei ollut silloin edellisenä päivänä vielä tavallisessa kaupassakaan ja halusin päästä kokeilemaan niitä.

Kuvassa olevat hahtuvat on Pirtin hahtuvia, mutta ostin ne lahjakortillani ihan lankakaupasta, samoin Steppilangan. Hahtuvista teen luultavasti jonkun kivan laukun syksyksi.

Lomalla en kovin paljoa neulonut, mutta muutama sukkapari nyt valmistuu aina jos ei muuta niin autossa istuessa. Tässä raitasukat uudesta Jättiraitalangasta:


Raitasukat
Malli: perusperusmalli
Lanka: Novita Jättiraita
Puikot: 3,5 mm
Muuta: kivaa ja nopeaa neuloa, mutta epäilen langan kestävyyttä.

Perussukat
Malli: perusperusmalli
Lanka: Novita Isoveli Colori
Puikot: 5 mm


Innostuin myös suunnittelemaan uutta pitsihuivia ja se valmistui lähes huomaamatta eli siis hyvin kivuttomasti:


Lähikuvaa pitsistä:

Pitsihuivi, joka vielä on nimetön
Malli: oma
Lanka: Kamena
Puikot: 4 mm
Muuta: ohje on menossa Ullaan kunhan ehdin sen kirjoittaa:-) Otan myös myöhemmin huivista parempia kuvia.

Nyt pitää tehdä jonkinlainen blogikierros ja muutenkin yrittää päästä kärryille mitä neuleblogimaailmassa on loman aikana tapahtunut:-) Ainakin SNY-kierros on alkanut niin että sain oman parini osoitteen. Mystery-kierros on jo niin pitkällä että saa nähdä aloitanko nyt vai vasta joskus myöhemmin, kun on niin paljon neulottavia ideoita muutenkin. Nätiltä malli kyllä näyttää!

5 kommenttia:

KirsiJ kirjoitti...

Tervetuloa takaisin blogistaniaan! Sivujasi on aina ilo lukea. Kauniissa saaristossa todella olet ollut.

Kate kirjoitti...

Ihania kuvia, kovin kesäisiä. Tulee itsekkin ihan lomafiilikselle :)
Hienolta näytti myös uusi huivi, jään odottelemaan sitä ohjetta.

Altocumulus kirjoitti...

Komea lankasaalis, Pirtin kehräämö on paha paikka...

Ja upea huivi, pistä ihmeessä ohje Ullaan. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihania lomatunnelmia sekä kauniita lomaneulomuksia!
t. TiinaF

satumh kirjoitti...

tervetuloa takaisin! kaunis huivi. :)