tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Hiljaa hyvä tulee:-)

Hitaasti mutta varmasti etenee naperon raitapaita. Voisi kyllä edetä nopeamminkin, mutta plääh iskee aina ajoittain eikä neuletta tule otettua esille:-/ Kyllä tästä varmaan ihan kiva tulee, mutta huomasin että nyt ongelmani taitaa olla juuri se, että kaikki keskeneräiset työt on niin aivottomia neuleita, että siksi ne ei jaksa kiinnostaa. Mutta itsepähän olen ne aloittanut, kääk! Miksi ihmeessä minulla ei ole tekeillä yhtään kirjoneuletta tai edes palmikoita?? Nyt sitten yritän tuskallisesti saada keskeneräiset valmiiksi, jotta saisin puikoille jotain mielenkiintoisempaa:-)

Onneksi hyvänä porkkanana toimii juuri julkaistu Tikrun Chevalier-sukkien ohje, jonka haluan ehdottomasti kokeilla, niin ihanilta sukat näyttää!! Siis nyt vain kurinalaisuutta mukaan, jotta pääsen uusia sukkia neulomaan:-)

11 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Niin tyttömäisen pirteät värit tässä neuleessasi!

tuijam kirjoitti...

nyt vain nautit hehkuvista selkeistä väreistä, ja telkkua katsellessa annat palaa! Kyllä se hujauksessa etenee, ja pääset haastavamman työn pariin.
Tuosta on kyllä tulossa just niin karamelli värien puolesta.

Elina kirjoitti...

Onpa iloinen raidotus! Tuossa paidassa naperosta tulee varmasti ihana väripilkku alkavan kaamoksen keskelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ai miten ihanat värit!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat värit ja kaunis neule tulossa. P.S.Aion värjätä veriseitikeillä Nalle lankaa. Täytyisikö langat esipurettaa,vaiko lisäisinkö puretusaineet väriliemeen. Lankoja on 700g ja kattilana toimii iso muuripata nuotiotulella. Veriseitikkejä on paljon, paljon..

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neule tulossa ja kauniit värit. Sinun hattusi on kaunis. P.S. Annatko vähän neuvoa ja ohjeita ? Tarkoitukseni on värjätä Nalle-lankaa. noin 700g. Pitäisikö ne esipurettaa vaiko lisäisinkö puretusaineet suoraan väripataan. Värjäysastiana toimii iso muuripata. Osan langoista aion jälkivärjätä. Veriseitikkejä on paljon, paljon... Puretusaineiksi olen hankkinut alunaa ja viinikiveä. Siksi kysyn sinulta, kun tähän värjääntymishommaan innostuu ja olet saanut kauniita värisävyjä aikaiseksi. Hyvää syksyn jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Eilen jätin kommenttia sinun kauniista töistäsi. Ja halusin myös lisätietoja; tulevana viikonloppuna aion värjätä veriseitikeillä lankoja. Että miten toimisin tietyssä tilantessa ?

Pia Tuononen kirjoitti...

Merja: Olen itse värjäillyt seitikeillä Nallea sekä ilman puretusta että purettaen. Ja ihan hyvät tulokset olen molemmilla saanut, seitikeillä tulee niin vahva väri! Mutta jos puretat, minusta varmempi tapa on esipurettaa, koska usein yhtäaikaispuretuksella ainakin aluna samentaa liemen (seitikeillä en ole kokeillut, mutta muilla kasveilla ym) ja jotenkin väri ei tule yhtä hyvin. Siis langat alunaliemeen, kuumentele hitaasti ja jossain 80 asteessa tunin verran ja anna lankojen olla niin kauan että liemi jäähtyy, vaikka seuraavaan päivään, jos maltat. Ja sitten vaan värjäilemään:-)

Ja onnittelut seitikkien löytymisestä, niistä tulee ihana väri, ja muista vielä jälkivärit myös!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos paljon neuvoista. Seitikeillä värjätyt langat onnistuivat täydellisesti. Ekassa väriliemessä oli 400g lankaa, ensimmäisessä jälkivärissä 300g ja toisessa jälkivärissä 100g.
Langat hehkuvat upean värisinä tummemmasta vaaleampaan puna-persikka-oranssiin.
Kiitos vielä kerran.

Anonyymi kirjoitti...

Ai että miten ihanalta tuo alku näyttää! Toivottavasti valmistuisi pian. ;D Onkohan siihen mahdollista saada ohjetta?

Toivomme pikaista neuleblääh-parantumista, jospa ne kirjoneuleet ja muut auttais. :)

Pia Tuononen kirjoitti...

Katsotaan jos raitaneule onnistuu, niin ohjekin voisi ehkä olla kirjoitettavissa:-)