torstaina, marraskuuta 07, 2013

Kokin hattu

Heti kun sain edellisen lapsen rooliasun ommeltua, sain tiedon, että seuraavalle olisi jo tarvetta. Ja nyt kyse olisi pojan asusta, kivaa!!

Muutama viikko kuitenkin meni siinä, että piti juniorin kanssa miettiä, että mikä se asu sitten olisi. Etenkin kun kyse ei ollut pelkästään naamiaisista vaan siitä että päiväkotiin pitäisi pukeutua toivemmatti-asuun. Ei mikään helppo juttu, kun päiväkoti-ikäisillä toiveammatit vaihtelevat suhteellisen usein;-)

Näin jo mielessäni ompelevani hienon veturinkuljettajan asun (oikeasti toivemmatti joka näkyy päivittäin leikeissä) ja sitten juniori tokaisisi ettei hän sitä haluaisi päälleen laittaa ja toivemmatti olisi jo ihan toinen... *huokaus*

Mutta jotain piti keksiä;-)

Olisi siis parempi ehdotella asua, siis sellaista mikä olisi aika helppo toteuttaa ja olisi ehkä mieluinen puettava h-hetkellä. 

Juniori viihtyy keittiössä hyvin ja on aina mukana kun jotain leivotaan tai kokataan. Siitä alkoi pohdinta ja juniorin innostaminen asiaan. Asu ei saisi olla myöskään sellainen että hänelle tulisi tunne että hän olisi "liian puettu", jostain syystä sellaiset asut ei mene läpi. Kuten viime vappuna, tavallinen tötterömäinen päähine oli ainoa jonka suostui päiväkotiin pukemaan päälleen... (siis tavallisten vaatteiden lisäksi...)

Siispä toivemmatiksi valitsimme kokin/leipurin asun. Viime viikot ovat sen vuoksi sisältäneet paljon yhdessäleipomista ja lisäksi olemme ahkerasti lukeneet Miina ja Manu leipurina- kirjaa;-)

Ompelun osalta minulle ei jäänyt kuin sen tärkeän leipurin hatun tekeminen. Ja tässä se on:Asuun kuuluu myös valkoinen paita, tummat housut ja tietysti essu, mutta niihin pukeutuminen ennen h-hetkeä olisi ollut jo liikaa. Sen aika on vasta huomenna kun päiväkotilaiset esiintyvät iseille:-)


Mutta hattu on mieluinen!! Tätähän voi käyttää kotonakin leipoessa:-)


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka,
En löytänyt sun meiliosoitetta, vaikka ollaan meilailtu lapasasioista.

Saatko tolkkua tuosta Mungo-Annan pannan kuviosta. Minä yritin ja purin ja yritin ja purin ja sitten tein tyttären pantaan vain palmikon. Hän oli tosi tyytyväinen siihenkin mutta jäi vaivaamaan tuo kuvio.

http://www.rantapallo.fi/mungolife/2013/11/03/let-fall-heart-fell-rose-claim-dark-kissed-lips-saved/

t. Heidi

kosotäti kirjoitti...

Ihana ,pikkunen kokki on varmasti onnessaan.

Pia Tuononen kirjoitti...

anonyymi: Näyttipä kivalta se palmikko! En nyt ihan tähän hätään ehdi kokeilla mutta uskoisin että saisin kyllä aikaan tuollaisen palmikon. Siinähän on periaatteessa peruspalmikko keskellä ja reunoja myötäilee tuollainen 2-3 silmukan kaitale. Kokeilen kyllä mutta en ihan tähän hätään, seuraapa blogiani ja saatat nähdä tuollaisen jossain pipossa ta pannassa ja laitan kyllä ohjeenkin toki:-)