perjantaina, marraskuuta 29, 2013

Pikkuliina

En ole mikään pitsiliinaihminen, mutta välillä niitäkin tarvitsee. Siis pitsiliinoja ;-) Ja pitsikuvioista kuitenkin tykkään - etenkin neulotuista ;-)

Pieniä ja vähän isompia joululiinoja tarvitsee vähän sinne sun tänne, ja kun olin viimevuotisen laittanut jonnekin liian hyvään talteen, piti tehdä uusi. Puikoille laitoin Novita-lehdestä löytämäni Orapihlajaliina-mallin. Näitä pienehköjä liinoja on kiva tehdä kun ne on aika joutuisia tehdä ja mukavia kun jokainen kerros on erilainen :-)


Joululiina
Malli: Novita Talvi 2008, Orapihlaja-liina
Lanka: Schachenmayr Catania, 50 g
Puikot: 3 mm
Muuta: Piti vähän muokata mallia viimeisillä kerroksilla kun lanka uhkasi loppua. Ajattelin että 50 g olisi riittänyt mutta ei ihan. Jätin viimeisen kerroksen neulomatta ja päättelin virkkaamalla jotta lanka riitti!3 kommenttia:

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Kaunis joululiina, minä tykkää laittaa niiden päälle tuikkukipon tai paksumman kynttilänkin, liinat sopivat vaikka isomman liina päälle, johonkin pöydän reunalle tms.

kosotäti kirjoitti...

Upea neulottu liina.

Tristis kirjoitti...

Onpas jouluinen liina! Ite en oo oikein ikinä oppinut käyttämään pitsiliinoja, niin on sitten jääny neulomatta ja virkkaamatta.. Pitäee joskus kokeilla :)