tiistaina, marraskuuta 12, 2013

Värejä marraskuun harmauteen!

Pienenä välityönä valmistui juniorille kirjoneulesukat. Kirjoneuletta on vaan niin ihana neuloa: se valmistuu jotenkin nopeamman tuntuisesti kun neulominen on vaihtelevaa kuvoiden ja värien takia! Aloittelin näitä jo syyslomalla kun tarvitsin pienen matkaneuleen ja nyt viikonloppureissulla sain ne valmiiksi.Alun perin olin ajatellut ne tyttärelle, mutta ohut lanka teki sen verran yllättävän käänteen että koko olikin juniorille sopiva. Värien joukossa on siksi vähän punertavaakin, mutta onneksi poika hyväksyy nätimmätkin värit :-)


Jämälankasukat
Koko: sukan pituus n. 16 cm
Malli: perussukka, silmukoita 4 x 13
Lanka: Regia Design Garden Effects ja Zettl  Sirmione (Lidlistä) ja valkoinen Sandesin Sisu
Puikot: 2,5 mm


Minulta on monesti kyselty aikoinaan neulomani ponchon ohjetta, ja olen kyllä sitä monesti lupaillutkin. Olen ohjetta kirjoitellut, mutta on tuntunut ettei se ole vielä tarpeeksi viimeistelty ja siksi julkaiseminen on jäänyt ja jäänyt... Mutta yritän saada sen vaikka vähän keskeneräisenäkin valmiiksi, jos vaikka tällä viikolla ;-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse uskalsin nyt yrittää tehdä ensimmäisiä kirjoneulesukkia joululahjaksi. Ei mitään kovin erikoista kuviota ja sekin oikeastaan tulee sitten vain sukan kärkeen. Jotenkin olen aikaisemmin kaihtanut kirjoneuletta, pelkään että langat sotkeutuu, kiristää ym.

Toisena projektina olisi pipo. Mutta en oikein tiedä silmukkamääriä. Pään kokoni on 55 ja pipoista on tullut vähän liian löysiä. Lankana olisi 7 veljestä ja mallina joku tällainen:
http://www.8848altitude.com/winter2011/wp-content/files_mf/1771_pearl_hat_83_lime.jpg

Olisiko vinkkejä silmukkämäärään ja onko tuolle mallille mahdollisesti jotain omaa nimeä?

Pia Tuononen kirjoitti...

Anonyymi: Mulla voi olla eri käsiala, mutta olen pitänyt nyrkkisääntönä että 7 veikalla aikuisen pipoon tulee n. 100 silmukalla sopiva. Kokeilepa sitä. Löytämäsi malli näyttää kivalta eikä ole vaikeakaan:-)