sunnuntaina, marraskuuta 17, 2013

Sinisiä kuvioita juniorille

Syksyn tautipöpöt iskivät ja sen takia täälläkin on ollut vähän hiljaista :-/ Neulomista olen kuitenkin harrastanut jossain määrin, kipeänäkin se virkistää mieltä kun saa jotain nättiä aikaiseksi ja unohtaa hetkeksi oman olotilansa:-)

Siksi otin puikoille kirjoneuletta, se on varma tapa piristää päivää!


Juniori tarvitsi villaisen pipon jos tässä vaikka vähitellen alkaisia talvikin tulla. Parempi se on varautua hieman ennen kuin pakkaset alkaa... Ja jos ei ala, niin sille ei sitten voi mitään;-) Mutta myssystä tuli kiva. 

Kirjoneulemallin otin Alice Starmoren iki-ihanasta kirjoneulekaaviokirjasta ja muuten tein ihan omasta päästä vähän pojan päätä mittaillen. Kirjoneulekirja on muuten oikea aarreaitta kaikenlaisille ihanille malleille. Sellainen perusteos kirjoneulojan kirjahyllyyn!


Nimetön pipo vielä ( kipeänä ei oikein sananmuodostus suju...)
Malli: oma, kuvio Starmorelta
Lanka: Novita 7 veljestä, petrooli ja turkoosi
Puikot: 4 mm

Tämä oli sen verran helppo juttu, että siitä voisi mallinkin kirjoittaa. Muuten, Polku-piponkin ohje on ihan loppusuoralla. Ihan vain oikeinkirjoituksen tarkistusta vaille ja sitten sen voisi laittaa vaikka Ravelryyn. Olettekos te suurin osa neulojista muuten Ravelryssä, se kun on niin kätevä paikka laittaa ohjeet. Mietin vain että onko se yhtä helppo muillekin?4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjoitti... useita kuukausia sitten:

Hei

Sinun mekkosi on melkoisen varmasti Tonja Attolan käsialaa. Riihipeikon mekoissa on varmaankin markkinointiselosteet olemassa, mutta Tonja Attolan mekot ovat taivaallisen kauniita, hyvin mitoitettuja ja minun arvioni mukaan lajissaan hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Jälleenmyyntiarvo - jos mekosta haluaa luopua - on esimerkiksi Huutonetissä omaa luokkaansa!

Hei Pia. Kirjoitin tuon yllä olevan kommentin kysymykseesi "perinnemekon" alkuperästä. Kun ei siihen tullut kommenttia ja satuin sivuille jälleen tänään, niin kyllä tuo mekko ilman muuta on Tonja Attolan käsialaa.

Mukavaa syksynjatkoa.


Nimimerkki "Anonyymi"

kosotäti kirjoitti...

Hyvän mallinen ja näköinen hattu, suojaa hyvin korvia.

KristiinaS kirjoitti...

Taas on kiva pipo valmistunut.
Eiköhän monen moni ole Ravelryssä mutta mä en ole, enkä mene;)Koen saavani ja löytäväni ohjeita tarpeeksi ilman Ravelryä mutta joskus harmittaa kun hyvä ohje vain siellä saatavilla.
Mä olen sun siililapasohjetta kertonut muutamalle, tai linkannut netissä, ja ovat olleet iloisia hyvästä ohjeesta.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kiva että olet vinkannut siililapasohjetta eteenpäin. Tykkään itekin ohjeesta kovasti, joululahjoiksi varmaan syntyy sillä ohjeella muutamat siilit:-)