keskiviikkona, joulukuuta 04, 2013

Harmaita asusteita

Lokakuussa sain kivan tilaustyön eli neuloin ison kolmiohuivin sekä pipon lampaantuoksuisista harmaista villalangoista. Marraskuun loppupuolella sain työt valmiiksi ja nyt kun ne ovat jo saajallaan, voisin näyttää kuviakin!

Malliksi valikoitui oma Väripolku-huivi, tosin kun kyseessä oli yksivärinen lanka, tein lisäksi keskiosaankin vähän kuviota ettei menisi liian tylsäksi. Kiva tuli ja iso huivi!!Harmaa Väripolkuhuivi
Malli: oma, ohje täällä
Lanka: värjäämätön karkeahko villalanka
Puikot: 4 mm


Ja samasta langasta neuloin pipon. Toiveena oli Wurm-pipon tyyppinen pipo, jossa olisi reunassa palmikkoa. Tein wurmin tyylisiä raitoja nurjalla ja oikealla ja reunassa on rinsessalapasten rinsessapalmikkoa mutta mukailtuna niin ettei reikää jää (kiersin langankierrot).

Tällainen tuli:


Makkarapipo
Malli: oma, mutta mukailtu Wurmista
Lanka: sama kuin edellä
Puikot: 3,5 mm

4 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Kyllä on komia huivi, yksivärisenä nuo kuviottulee hyvin esille ja on tosi juhlavakin.
Pipo on hauska, tuollasta miun kummityttö haluaa, pitää joulun jälkeen tutustua malliin tarkemmin:))

Carita kirjoitti...

mulla myös tuommonen makkarapipa to do listalla..

Maria kirjoitti...

Olen yrittänyt neuloa Väripolku-huivia Ulla 3/13-ohjeen mukaan. Minulla on ongelma :) Kuvan mukaan ymmärsin, että olet neulonut sen niskasta selkään, mutta minä yritin ohjeen mukaan tehdä, ja neuloin selästä niskaan... En kyllä ymmärrä :) Tämä on siis eka kolmiohuivini ja malli on tosi ihana, en vain hoksaa nyt jotain.

Pia Tuononen kirjoitti...

Maria:Kolmiohuiveissa on aika monessa sama idea eli aluksi luodaan vain muutama silmukka ja sitten yleensä oikealla puolella lisätään silmukoita niin että silmukkamäärä kasvaa tasaisesti koko ajan. Yleensä 4 s/oikean puolen kerros tekee niin että huivista tulee kolmio. Niskasta aloitetuissa huiveissa on se hyvä puoli että huivin voi tehdä juuri itselle sopivan kokoiseksi (riippuen toki mallista). En osaa tämän paremmin neuvoa mutta jos teet ihan ohjeen mukaan, pitäisi onnistua. Suuntaa ei voi muuttaa (siis että tekisitkin selästä niskaan päin) tuolla ohjeella. Tuolla ohjeella voi neuloa vain niskasta selkään päin.