maanantaina, joulukuuta 30, 2013

Joulukalenterisukat jalassa

Hohhoijaa.... Nyt on kyllä vähitellen noustava jouluköllötyksestä, alkaa arki jo painaa päälle... Joulun aikana tuli hetkeksi laitettua kutimet syrjään, mutta kyllä sitä jotain tuli neulottua joulun aikanakin. Ei sitä osaa ainakaan telkkarin ääressä olla ilman kudinta ;-)

Koko joulukuun seurasin joulukalenterisukkien vihjeitä ja aika hyvin pysyin aikataulussakin. Itsekin yllätyin etten ollut kuin muutaman päivän jäljessä välillä. Tiesin nimittäin että jos annan periksi, niin sitten sukkien neulominen jää, tai siis olisin varmaan tullut jatkamaan niitä oman mallin mukaan. Siksi halusin pysyä tahdissa :-)Viimeiset raidat ja resorit tein joulunpyhinä ja 27.12. sain laittaa uudet sukat jalkaan! Tadaa!

Sen verran muuntelin omia sukkiani, että tein varteen resoria ja jotta esteettinen silmäni ei häiriintyisi, neuloin varren raidat samanlevyisiksi. Ja taisi viimeinen värivihje jäädä pois jotta sukkien varsista tuli samanpituiset.

Tuli silti aivan ihanat sukat, vaikken nyt ihan orjallisesti ohjetta noudattanutkaan!! Tykkään pitkistä varsista, tuntuu vain että aina laiskuuttani jätän varret liian lyhyiksi. Mutta nämä on just sopivan pituiset.


Näissä sukissa oli ihan uudenlainen kantapää, tai siis minulle uudenlainen. Olen kyllä lukenut lopuksi neulottavista kantapäistä, mutta jotenkin en ole uskonut että sellaisesta voisi tulla istuva. Mutta kaikkea kanssa! Nämä istuu tosi hyvin ja tällainen kantapäähän on tosi helppo tehdäkin! 

Mun sukissa on himpun verran paksumpi lanka kuin ohjeessa oli suositeltu, joten silmukoitakin oli vähän vähemmän (13/puikko), joten tein kantapään kavennuksetkin vähän tiheämmin. 

Tällaisia kantapäitä tullaan varmaan näkemään mun sukissa enemmänkin, tuo on loistojuttu :-)


Joulukalenterisukat, koko 39
Malli: täältä
Lanka: kaikenlaisia jämälankoja, Nallen paksuisia ja sitä ohuempia sukkalankoja
Puikot: 3 mm
Muuta: silmukoita 13/puikko


8 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Nämä joulukalenteri sukat on kaikki niin upeita, tykkään näistä siun leveistä raidoista ovat jotenkin selkeämmät. Mukavia neulehetkiä myös uudelle vuodelle:)

saga kirjoitti...

Tosi kivat sukat! Minua harmittaa nyt, kun olen katsellut muiden joulukalenterisukkia, kyllä tavattomasti, etten neulonut itselleni joulukalenterisukkia.

Pia Tuononen kirjoitti...

Saga: voihan ne vieläkin neuloa, vaikka tammikuun sukat! Aloittaa tammikuun eka päivä ekasta vihjeestä :-)

Neili kirjoitti...

Kivoja raitoja!

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sukat! Itseäni hiukan hirvittää kun sukat neulotaan eri tavalla mutta aion koittaa! En ehtinyt niitä joulukalenterimaisesti tehdä kun oli 8 eri joululahjoiksi tulevaa töitä tulen alla mutta nyt kun olen kaikki saanut tehtyä ja päässyt eroon niistä niin aion sukat neuloa! Katsoin kyllä päivittäin ohjeen ja kirjoitin ylös esim. minkä värinen oli paita ekalla vastaantulijalla niin on helppo nyt alkaa tehdä!

Riitu, Koti männikössä kirjoitti...

Kivat värit ja mielenkiintoinen kantapää, täytyypi perehtyä asiaan tarkemmin:)

Ulla kirjoitti...

Pirtsakat sukat tuli!

Elli kirjoitti...

ihanat :)