keskiviikkona, joulukuuta 18, 2013

Joulutunnelmaa hakemassa

Lucia-viikonloppuna kävimme hakemassa joulufiilistä pienellä risteilyllä Tukholmaan ja nyt ollaan taas monia elämyksiä rikkaampi! Kyllä Tukholmassa osataan tehdä joulua vaikkei lumestakaan ollut tietokaan! Jouluvalaistuskin on tuolla "suuressa maailmassa" ihan kuin toiselta planeetalta verrattuna koto-Suomeen ;-)

Lucia-konsertin kävimme kuuntelemassa Skansenin Segloran kirkossa. Sinne piti jonottaa mutta se oli kyllä jonottamisen arvoinen elämys!


Skansenilla kulki upea kuoro, joka oli pukeutunut ihanan vanhanaikaisesti:


Myös satunnaiset kulkijat oli pukeutuneet tilanteeseen sopivasti: tässä koko perhe oli pukeutunut näin upeasti! En kehdannut ottaa kuvaa ihan suoraan edestä, mutta nappasin kuvan edes näin takaapäin. Tuo perhe kyllä herätti ihastusta muissakin :-)


Hevosellakin oli pieni tonttulakki ;-)


Skansenilla oli eri alojen käsityöläiset työnsä äärellä, ja sitä olisi voinut katsella vaikka kuinka! Tässä oli tosi taitava dreijaaja:


Itse kun olen dreijausta kokeillut, tiedän mitä se on. Se ei todellakaan ole helppoa vaikka siltä saattaa näyttääkin :-)

Lasinpuhallus oli myös hypnotisoivan upeaa katseltavaa:


Tämän matkan jälkeen oli hyvä palata kotiin ja alkaa valmistella omaa joulua ehkä vähän eri näkökulmasta :-)2 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Sain taas vahvistusta, että muualla osataan paremmin tuota joulun tunnelmaa luoda. Miten se saadaan täällä niin kylmäksi ja markkinahumuksi? Tuomaan markkinoillakin on niin paljon ns. turistikamaa myynnissä, toki on ihan normi joulutavaroitakin mutta mutta . . Hieno matka teillä on ollut.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kristiina: Tuo on niin totta! Seuraavaksi varmaan testataan Tallinnan joulumarkkinat ;-)