torstaina, kesäkuuta 26, 2014

Ompeluhommia

Kun hiiret on poissa, niin kissa hyppii pöydällä - tai ainakin ompelee siellä. Tai jotakin siihen suuntaan ;-)  Eli kun koko muu perhe on poissa kotoa, minähän valtasin keittiön suuren ruokapöydän ompelukäyttöön. Siinä saa ompelukone oleilla koko viikon - kyllähän sitä ruokailla voi muuallakin ;-)

Ensin kokeilin uudenlaista pussukan mallia, ohje löytyy täältä

Olen sen vielä verran aloittelija näissä ompeluhommissa, että kokeilen uutta mallia aina vain jollakin sekalaisella jämäkankaalla mitä löytyy kangaslaatikoistani. Niin tämäkin, tosin nyt löytyi kyllä aika hyvin yhteensopivat värit. Onneksi pussukkakin onnistui kohtalaisen hyvin! 


Seurailin tuon linkin sitä video-ohjetta, ja siinä kyllä oli niin hyvin näytetty työvaiheet, ettei siihen mitään kielitaitoa tarvitse! Loistava ohje :-)

Pussukan teko alkoi suikaleiden yhteenompelulla:


Ja niitä sitten vähän poimuteltiin, oli muuten hyvät niksit tähänkin juttuun. Tuli opittua ihan käyttökelpoinen juttu!


Vetoketjun ompelu ON aina hastava juttu. Siihen pitää keskittyä...Ja tällainen siitä tuli, vuorin laitto on aina jotenkin aivoja solmuttavaa hommaa, mutta onnistuin!!


Ja kun kone kerran oli valmiina, ompelin saman tien kassin. Kyseessä on tyttäreni maalaama kangas, jonka hän halusi muuntuvan kassiksi itselleen. Siispä ompeluhommiin!

Tässä ensiksi kangas kahdeksi kappaleeksi leikattuna:


Ja tässä valmis kassi toiselta puolelta:ja toiselta puolelta:


Leikkasin kappaleet puoliksi, koska pienen tytön kassin ei tarvitse olla niin korkea, että kantaessa se viistää maata ja samalla sain niistä palasista kassin kahvat. Kassissa on siis vaakasuora sauma keskellä.
7 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Hyvännäköisiä molemmat, niin pussukka kuin kassikin. Itselläni on kansa menossa kassin ompeluvaihe. Ompelin merimiessäkin tyylisen pyykkipussin

Unknown kirjoitti...

onpa kiva pussukka :) ja taitoa on ,jos on ensimmäinen onpelus ?

Jenna kirjoitti...

Onpas näppärä laukkuidea! :)

Pia Tuononen kirjoitti...

No ei ole ihan eka ompelu, mutta jotenkin koen vielä epävarmuutta ompelemiseen. Siis neulomiseen verrattuna. :-)

kosotäti kirjoitti...

Ihana pussukka ja toi kassi voi mahoton kun on hauskasti maalattu kangas,tytöstä tulee vielä uusi Metsovaara:)))

Pia Tuononen kirjoitti...

Kiitos, olen samaa mieltä kuosista. Ja kyllä olen tyttöä kehunutkin :-)

Laura kirjoitti...

Olipas kiva pussukka, pitääkin kokeilla. Ja kiitos, kun laitoit linkin tuohon videoon (vaikka ainahan sinulla on hyvät linkit!).
Ja miten upea kangas kassissa!