tiistaina, kesäkuuta 17, 2014

Paperivalaisimia

Muutama viikko sitten meillä oli koulussa paperijakso, joka piti sisällään myös paperivalaisimen tekemisen. Teimme muitakin monenlaisia juttuja paperista, mutta tässä ensiksi paperivalaisin. Monet tekivät ihan kokonaan uuden valaisimen, mutta minä en kotiini halunnut yhtään uutta tavaraa (joka ehkä jäisi nurkkiin pyörimään), joten tuunasin vanhaa!

Niin innoissani kuitenkin olin aloittamaan lampun tekoa, että unohdin ottaa kuvaa alkuperäisestä lampusta. Ja tajusin virheen siinä vaihessa kun olin repinyt vanhat paperit pois... Malli on kuitenkin ihan sama, eli laitoin runkoon vain uudet paperit, joita siis tehtiin kurssilla. (Tässä itse asiassa on kurssikaverini tekemiä papereita, sillä omani ei olleetkaan tarpeeksi suuria. Tein kuitenkin samanlaisia arkkeja samasta massasta, mutta A5-koossa.)

Tässä lampun työvaiheita, paperit liimasin yksitellen kiinni:

Alla olevassa kuvassa valmis lamppu valaistuna. Yhdelle sivulle laitoin sydänkuvion lopuksi. Sydän on tehty kierrätysmassasta, jossa on havaittavissa silppurisilppua . Sydämen "revin" vesiviiva-tekniikalla, jotta sain reunan siistin epätasaiseksi.Tein myös toisen valaisimen, eli led-tuikulle kivan "kuoren":


Kehikko on muotoiltu metalliverkosta, johon kiinnitin samasta verkosta kahvantapaisen. Sitten kehikko kastettiin muutaman kerran paperimassaveteen. Jokaisessa kastossa metalliverkkoon tarttui aina vähän lisää paperimassaa.

Tuollaiseen ei tietenkään voi oikeaa tuikkua laittaa, mutta led-tuikulle tuo on kiva teline, vaikka parvekkeelle :-)

1 kommentti:

kosotäti kirjoitti...

Oi että, tuo lamppu on kaunis, valo tulee tosi ihanasti sen läpi. Hauska tu tuikkukori
Mukavaa juhannusta:)