torstaina, kesäkuuta 05, 2014

Puutöitä vaihteeksi

Koulussamme oli kahden viikon mittainen puutyöjakso ja teinpä minäkin siellä jotain :-) Ensiksi kaikki tekivät jotain keittiövälineitä oman valintansa mukaan. Minä halusin lisää puisia voiveitsiä, joten niitä siis lisää ainakin omaan käyttöön ja jotain ehkä lahjaksikin!

Tässä veitset on hahmoteltu karkeasti ja sahattu vannesahalla muotoonsa (= hui, iso kone, jolla olisi voinut pikkoa sormet siinä samalla!). Halusin kolme pienempää samanlaista ja sitten kaksi isompaa.Tässä pari veistä on hiottu hiomakoneella vähän tasaisemmiksi. Loput onkin sitten tehtävä hiekkapaperilla - ja kärsivällisyydellä ;-) Hionta nimittäin piti tehdä sinnikkäästi järjestyksessä hiekkapaperilla vahvuuksilla alkaen 80:stä päätyen 240:een :-) Vain sillä tavalla sai kaikista sileimmän lopputuloksen.


Ja olinpa minä kärsivällinen! Näistä tuli niin pehmoiset ja sileät että olen kyllä oikein tyytyväinen lopputulokseen. Kaksi vasemmanpuoleisinta isompaa veistä tuli vähän erilaiset ihan tarkoituksella. Halusin tuohon toiseen kokeilla vähän kulmikkaampaa terää.Toinen puutyö oli nimeltää "säilytin", mikä sinänsä voi olla melkein mitä vain ja minkä kokoinen vain.

Aika tuntui loppuvan kesken, kun kesäflunssakin iski kesken puutöiden, mutta sain kuitenkin kivan pienehkön puurasian aikaiseksi. Tässä suunnitelmat paperilla ja rasian sivuosat sahattuina:


Rasiassa ei käytetty kiinnityksenä ollenkaan nauloja ym, vaan näin pieneen laatikkoon riitti kunnon liimaus. Tässä sivut on liimattu ja laitettu puristukseen:Sivut on jo valmiit ja pohjakin liimattu paikoilleen. Kansi odottelee vieressä. Edessä siis vielä hiontaa, hiontaa...


Tässä rasia on jo lähes valmis kiinnitettyine saranoineen (niihin tuli pienet naulat).


Ja rasia auki: Mitään kiinnitystä en tuohon halunnut, koska kyllä kansi pysyy kiinni ilmankin. Tarkoitus on vielä maalata rasia ja ehkä vielä koristellakin sitä maalaamalla. Mutta on tuo oikeastaan kaunis jo noinkin :-) Ja ihanan puuntuoksuinen!


2 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Tosi kauniit veitset, tyylikkäät. hauska tuo säilytin

Bäle kirjoitti...

Hauskaa vaihtelua puutyö. Ja ihanan näköisiä tuotteita =)