keskiviikkona, kesäkuuta 11, 2014

Värjäilyjä

Kasviväripainanta-kurssikin päättyi ja tässä on muutamia tuotoksia siltä kurssilta!

Tämä pikainen värjäysoperaatio oli seuraavanlainen: laitoin silkkihuivin kierrettynä ja muutamasta kohdasta kalastajalangalla tiukasti solmittuna väriliemeen. Väriliemi oli sinipuuta ja koska väri oli tosi vahvaa, nostin huivin lähes samantien pois. Avasin solmut ja huuhtelin, mutten ihan tykännyt violetin ja valkoisen voimakkaasta konrastista, joten kastoin huivin vielä solmimatta laimeaan punapuu-liemeen. Se vähän tasoitti värejä ja värityksestä tuli mielestäni tosi kiva! Helppoa värjäystä tuo :-)


Lankojakin ehdittiin värjäillä, tässä sinipuulla värjättyjä vasemmalla ja oikealla punapuulla ja punapuu/veriseitikki/punajuuren kuori- sekoituksessa olleet. Ihania!


Tässä painamiani kankaita. Kokeilin sinipuuta, punapuuta, keltasauramoa ja punasipulia. Lisäksi ylhäällä ja alhaalla olevat kahdenvärin jutut on happoetsauskokeiluja. Samoin puna-vihreä-raidallinen tilkku. 


Kyllä oli kiva kurssi, ja ennen kaikkea mukavaa välillä värjäillä porukalla, kun yleensä värjäilen itsekseni mökillä. Aina tulee uusia ideoita kun jutustelee värjäyksistä muiden kanssa! :-)

2 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Ihania värejä. Itsekin olen miettinyt noilla puna- ja sinipuumateriaaleilla värjäämistä.

Koukuissa kirjoitti...

Mahtavia! :)