perjantaina, syyskuuta 23, 2016

Merisukkien ohje

Tässä siis nyt vihdoin ohje meriaiheisiin sukkiin! Ohje on  aika summittainen , en alkanut kirjoittaa aloitusta enkä kantapäätä sen tarkemmin. Mutta sukanneulojat varmaankin pystyy näillä koordinaateilla sukat neulomaan :-)Neuletiheys: 25 s ja 31 s = 10 cm
Lanka: Novita Nalle, monenlaisia värejä, käytin myös Woolia ja muita samanpaksuisia kuin Nalle. Valkoinen kuitenkin Nallea
Puikot: 3 mm

Merisukat neulotaan varpaista aloittaen, siten kuviot tulevat paremman näköisiksi.

Luo turkoosilla langalla 3 mm sukkapuikoille 4 + 4 silmukkaa Ullasta löytyvän ohjeen avulla. Eli kahdelle puikolle luodaan vuorotellen silmukat. Tee lisäykset joka kerroksella kunnes silmukoita on 4 x 6 ja sen jälkeen joka toisella kerroksella kunnes joka puikolla on 14 silmukkaa.

Vaihda valkoinen lanka ja neulo 1 kerros valkoisella. Aloita sen jälkeen neulominen kaaviosta 1. Kaaviossa on merkitty aina yhden puikollisen verran silmukoita eli 14 silmukkaa. Eri kuviot ovat jaollisia eri silmukkamäärillä, ne on merkitty punaisella rajauksella.

Neulo kaavio 1 kokonaan ja aloita viimeisen kerroksen jälkeen heti tiimalasikantapää valkoisella langalla. Neulo kantapää 28 silmukalla esim.Ullasta löytyvälläohjeella .
Silmukat jakautuvat tiimalasissa niin että reunoihin tulee 9 silmukkaa ja keskelle 10.
Kantapään puolessa välissä neulotaan yksi kerros oikein, neulo se valkoisella langalla.

Jatka kantapään jälkeen neulomista kaaviosta 2 ja neulo se kokonaan.

Kaavion jälkeen jatka turkoosilla langalla ja neulo 1 oikein, 1 nurin, joustinta kierretyin oikein silmukoin. Neulo joustinta 10 kerrosta ja päättele löyhästi joustinta neuloen.


Neulo toinen sukka samoin ja päättele langanpäät.
5 kommenttia:

Teresa/Craft Candidate - Kahden talon väkeä kirjoitti...

Onpa hienot!

Tiia N kirjoitti...

Kivat! Kiitos ohjeesta. :)

Päivikki kirjoitti...

Olen samaa mieltä sukkaohjeesta, kyllä pitäisi osata neuloa sukan kantapää ilman ohjettakin.
Miulle on käynyt Pinterestissä samoin kuin siulla. Keräilen sinne kaikenlaista, mutten juurikaan käy katsomassa, mitä olen kerännyt.
Olen ihaillut siun syyssukkien edistymstä melkein päivittäin. Niistä on tulossa todella ihanat. Mie itse en millään ehtunyt aloittaa niitä, kun jäin arpomaan lankoja.

Pia Tuononen kirjoitti...

Juu, syyssukissa on aika vauhti. Etenkin jos vielä yrittää tehdä yhtaikaa molemmat sukat niin kuin minä.

Suvituulian käsityöpaja kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Sukkamalli on kyllä niin ihana.