maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Dominoneulontaa

Tähän aikaan vuodesta on varmaan hölmöä neuloa ihan muuta kuin joululahjoja, mutta kun on muitakin neuletarpeita, kuten naperon vaunupeitto. Ja se edistyikin viikonlopun aikana aika paljon:

Alun perin tämän neuleen piti olla lähinnä sellainen "neulo tätä silloin kun ei ole jotain kivempaa" ja "sopiva telkkarineulomus", mutta jäinkin näihin ruutuihin ihan koukkuun!! Peitosta piti tulla vihreä-punainen mutta kun vihreä alkoi huveta niin piti keksiä muuta. Eli reunalle tulee puna-lohenpunainen vyöhyke vielä. Jos olisi suunnitellut paremmin, peitosta olisi voinut tulla vielä nätimpi värien harmonian suhteen, mutta meneehän tuo nyt noinkin, kun kasvivärit sopii kivasti yleensä aina yhteen!

Ruudut on Vivian Hoxbron dominoruutuja ja lankana käytän itse värjäämiäni Virtain Villan 100 % villalankoja, joten lämmin peitto on tulossa:-) Ruudut on tosi nopeita neuloa ja ihania! Ja tällä mallilla olisi ihana tehdä itelle ihan shaalinkin kokoinen peitto olohuoneeseen *neulesuunnittelu raksuttaa jo...*

Lisäksi viikonloppuna valmistui lapaset, ja nyt Loft-settini on valmis:


Loft-lapaset
Malli: oma
Lanka: Zitron Loft, ruskanväri, 65 g
Puikot: 5 mm

Huivin ja pipon jälkeen keristä jäi sen verran lankaa että ajattelin että olisi kiva saada vielä lapaset, mutta lanka ei riittänyt. Siispä tilaamaan sitä lisää. Ajattelin ettei 1 kerä riitä, joten 2 on sopivampi määrä. Ja nyt kun lapaset on valmiit, minulla on melkein 2 kerää vielä jäljellä!! Mitä ihmettä vielä niistä teen? Jämänöttösiä kaapeissa riittää...

4 kommenttia:

JohannaL / Koti Aurorassa kirjoitti...

Kauniit lapaset ja ihana väri!

Pia Tuononen kirjoitti...

nelli oli kysellyt ohjetta Jenga-pipoon ( Jenga-pipo )
ja ohjeen olen tuohon pipoon ottanut Novita syksy 2006 lehdestä, malli 49, eli lyhyesti luo 8 mm sukkapuikoille 54 s ja neulo 3 o, 3 n-joustinta kunnes pipon korkeus on n. 16 cm ja tee kavennukset sen jälkeen. Minä kavensi niin että nurjista osuuksista lähti ensin 1 s pois, sitten oikeista ja sitä mukaa tasaisesti niin että näyttää hyvältä:-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat lapaset! Millä silmukkamäärällä teit ne?

Pia Tuononen kirjoitti...

katja: lapasissa on 31 silmukkaa: palmikko on 6 s palmikko, sen reunoilla 2 s nurjaa molemmilla puolilla ja sitten loput sielää oikeaa.