keskiviikkona, marraskuuta 07, 2012

Maakuntalapaset

Sain tilaustyönä neuloa Keski-Suomen maakuntalapaset, eli kouluun tarvittiin mallilapasia eri maakuntalapasista. Sain itse valita mitkä lapaset neuloisin. Toki halusin kokeilla oman maakuntani lapasia. Toinen syy miksi valitsin juuri nämä, oli se, että minusta nämä oli aika tylsän näköiset ja halusin ottaa haasteena kokeilla tuleeko niistä tylsät vai alanko tykätä mallista kun neulon ne! Ja niinhän siinä kävi. Väriharmonia on kaunis ja kuvissakin näkyy hauskasti se, että lapasen ylä- ja alaosa on tummemmat ja värit muuttuu sävyittäin ihanasti! Tällaiset voisin ihan hyvin neuloa itsellekin. Langanjuoksutkaan ei olleet liian pitkiä kuin muutamalla kerroksella, siis neulominen sujui mukavan nopsasti:-)


Keski-Suomen maakuntalapaset
Malli: perinteinen
Puikot: 3 mm
Uutta minulle: Minulle oli uutta neuloa noinkin paksua lankaa noin ohuilla puikoilla: tuloksena oli tosi lämpimän oloiset tumppumaiset lapaset. Tällä tavalla saakin tarpeeksi paksut lapaset ja kirjoneuleeseenkin saa tuolla tavalla tarpeeksi silmukoita vaikka on paksu lanka.
Uudehko juttu oli myös nuo varressa olevat kierreraidat. Olen joskus aikoinaan tehnyt sellaiset mutta siitä oli tosi kauan. Oli kiva kokeilla miten sellainen tehtiinkään!5 kommenttia:

- Virpi - kirjoitti...

Hyvän näköiset, olen itse myös katsellut näitä maakuntalapasia. Ehkä täytyy tehdä omat jossain välisssä. Mukavaa talven odotusta!

ArmiL kirjoitti...

Nätin raikkaat!

Enya kirjoitti...

Ihanan värikkäät lapaset!

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit! Ja minusta oikein kiva malli. Täytyypä kokeilla.
-Sirpa-

pirle kirjoitti...

Kauniit ovat, ruskeabeige sopii hyvin sinisävyjen kanssa :)