sunnuntaina, marraskuuta 11, 2012

Viikinkilaiva

Olen ihan unohtanut näyttää koulussa tehtyjä juttuja. Osan viimeistelyyn meni kauemmin aikaa, joten niitä unohtui sitten kuvatakin valmiina.

Tässä ekaksi paperimassatyöni, eli hieman viikinkilaivan oloinen vene:


Lähikuvassa näkyy veneen pinta, yllättäen sain pinnan näyttämään ihan kuin se olisi jotain metallia, vai mitä:


Tässä vene on täytetty omenilla, se sopii siis hauskasti tarjoiluvadiksi pöydälle:


Tässä vähän kuvia miten tuo vene syntyi:

Tein ensin ihan tavallisesta kanaverkosta veneen muodon, jotta siitä tuli tarpeeksi vahva. Kanaverkkoa oli helppo muotoilla (kunhan sen teki paksut nahkaiset työkäsineet kädessä, se on tosi terävävää leikkauskohdista).

Verkkokehikkoon liimattiin seuraavaksi sanomalehtipaperisuikaleita useampi kerros. Liimana käytettiin liisteriä, jolla paperit sai hyvin kiinni. Tässä vaiheessa vielä muotoilin veneen kaulaa.

Seuraavaksi paperisuikaleiden annettiin kuivua ja paperimassan laitto olikin sitten aika helppo juttu. Olin vain niin innoissani askartellessani sitä, etten siitä vaiheesta tajunnut ottaa kuvaa. Enkä ennen maalaamistakaan..
Vene on kuitenkin maalattu akryylimaaleilla.

Tuota oli tosi hauska tehdä ja paperimassa-askartelu oli minulle ihan uusi juttu. Tässä sain siis tutustua ihan uuteen materiaaliin:-)

Seuraavaksi saatte sitten nähdä joulukranssini!

2 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Moikka! Hienon veneen olet tehnyt. Lisäsin itseni sinun listoille jopari päivää sitten, mutta ajattelin huikata asiasta. pitempään maikkarin puolelta taustaillut ja monta ideaa ja mallia sinun töistäsi "apinoinut" varsinainen taituri olet. mukavaa loppusyksyä sinulle ja perheellesi :)

Pia Tuononen kirjoitti...

kiva kuulla, "mehtäemäntä", ja mukavaa loppusyksyä sinullekin:-)