torstaina, joulukuuta 20, 2012

Piparikaruselli

Joka joulu olen lapsille rakentanut jonkinlaisen piparitalorakennelman ja nyt teki mieli kokeilla jotakin uutta mallia. Muumitalo oli yksi vaihtoehto, mutta halusin sittenkin ihan jotain muuta kuin taloa. Koska poikani on junafriikki, kokeilin veturi+vaunu-yhdistelmää, mutta ensimmäistä kertaa turhautuminen iski ja kaikki meni roskikseen! Olisihan ne osat toki voinut syödä pipareina, mutta kiukku iski lujaa ja roskis oli lähellä!;-)

Siis uutta tekemään! Tuntui että piparijunassa ongelmana oli juuri se, että en ollut itse tehnyt kaavoja (täältä löytyy kaavat ei niissä mitään vikaa ole, ne ei vaan sopineet minulle...). En vaan tykkää sillä tavalla, koska silloin en itse hahmota rakennelmaa ja kaikki menee pieleen. Nyt siis tähän otin vain ideaa netistä ja piirsin itse kaavat. Karuselli siis tällä kertaa. Tässä osat paistettu ja koristettu:


Tässä karuselli on jo koottu eli näyttää jo siltä miltä pitääkin:


Sitten vielä vähän tomusokeria siivilän läpi ja siinäpä se on valmiina:

Karusellissa ei ole niitä tukipuita mitkä ehkä tekisi siitä enemmän karusellin näköisen, mutta tämä oli tosi helppo koota! Hevosten tukena on pienet piparisuikaleet ja keskiosassa on neljä suorakaiteen muotoista palaa.

3 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Ihana karuselli!

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis piparikoriste! Hevosihmisillehän tuo olis oikein oiva malli valmistaa.

Höö kirjoitti...

WAU!:)