sunnuntaina, joulukuuta 02, 2012

Joulukiireitä

En suinkaan ole lopettanut bloggaamista ja vielä vähemmän käsitöiden tekoa. Tämä vaan on sellaista aikaa että kaikkea ei voi blogissa näyttää ja muutenkin on ollut hirmuinen kiire ees ja taas :-)

Koulussa on ollut ihania uusia kursseja: ollaan tehty kankaanpainantaa, huovutusta ja viimeisimpänä puutöitäkin! Kankaanpainantaan hurahdin ihan täysillä ja mielessä pyörii jo ideat omiin seuloihin. Niitä pitää kyllä saada. Koulussa kokeilin yhden seulan teon, ja kantapään kautta tuli kokeiltua millaiset kuvat toimii ja mitkä ei. Seuraavista tulee sitten parempia:-)

Tässä näitä jotka onnistuivat ihan kivasti, huonommista ei tullut valmiiksi tuotteeksi asti.


Puput ja muumimaisema painettuina kankaalle ja sitten niistä on tehty pienet kassit, sellaiset lapselle sopivat kerhokassin kokoiset. Tai sitten vaikka neulepussukaksi sopiva kassi.


Simon' s Cat pääsi suurine silmineen penaaleiksi tai meikki- ym. pussukoiksi. Myyntiin meni nämä, samoin nuo pikkukassit.

Tämä huovutustekele on vielä keskeneräinen tekele:

Kooltaan tuo on ihan seinävaatteen kokoinen ja sellainen siitä onkin tulossa. Ensin märkähuovutin nuo maiseman kuviot siihen. Seuraavaksi olen neulahuovuttanut siihen lisää juttuja (niitä en tosin ole vielä kuvannut). Lopuksi on vielä tarkoitus kirjailla ja lisätä vähän helmiäkin. Saa nähdä miltä se lopulta näyttää! Toivottavasti siitä tulee sellainen että sitä haluaa katsella omalla seinällään:-)

Puutyökurssimme jatkuu vielä, joten niitä käsitöitä näytän sitten kun olen saanut kaikki puutyöt valmiiksi asti. Ja toki olen neulonutkin, neuleitakin näemme siis lähiaikoina myös:-)

3 kommenttia:

Elsa kirjoitti...

Onko muumimaisema kirajsta Kuinkas sitten kävikään?

Tosi ihana tuo huovutustyö, tässähän alkaa ihan jänskättää miltä se näyttää sitten valmiina :) On kyllä hieno jo nyt!

KristiinaS kirjoitti...

Kivoja töitä oot tehny. Tuosta seinävaatteesta tulee Varmasti upea ja sitä on rauhoittava katsella. Muista näyttää se sitt ihan valmiina.
Ah, puutyöt, mä niin tykkäisin semmosesta.

Pia Tuononen kirjoitti...

Elsa: muumikuva on kirjsta Muumilaakson marraskuu, tai jotain sinnepäin. En muista tarkkaan, kun se oli kirjastosta lainassa:-)

Kristiina: joo, puutyöt ON ihania, kun vain ylittää kynnyksen käyttää niitä hurjia koneita;-)