sunnuntaina, joulukuuta 30, 2012

Huovutuksia

Olin ihan unohtanut näyttää valmistunutta seinätekstiiliäni, sitä huovutettua!

Tässä se on valmiina, tosin ei vielä seinällä. Seinälle ripustaminen vie vielä vähän aikaa... Aika suuri tuosta tuli, sellainen 70 x 50 cm, ihan kunnollisen kokoinen "seinätauluksi":-)

Näissä lähikuvissa näkyy vähän paremmin mitä olen tehnyt tuohon märkähuovutuksen jälkeen, eli neulahuovutin villaa sekä villalankaa, kirjailin ja ompelin erilaisia helmiä kiinni.

Tekstiilin alareunassa on märkähuovutetut pötkylät. Halusin alareunaan jotain jujua, ja luonnosteluvaiheessa keksin tehdä siihen tuollaisen efektin. Ne oli itse asiassa aika helpot tehdä, tosin ne piti pyöritellä lähes valmiiksi jo ennen kuin muuta työtä alettiin huovuttaa. Muuten niistä ei olisi tullut pulleita pötkylöitä.

Etualalla on kaisloja ja jotain rantakasveja...

... ja taustan kallion edessä kimaltelee veden pinta (turkooseja helmiä)Tätä oli aivan ihana tehdä, haluan ehdottomasti tehdä lisääkin tällaisia "maisemia". Hauskinta oli se, miten tässä pystyi yhdistelemään eri materiaaleja ja tekniikoita. Ja tällaisia voisi tehdä vielä useammistakin materiaaleista, voisi yhdistää kangasta, neulottuja ja virkattuja alueita, ja vaikka metallilankaa (joka tuli idea täältä) :-) Vielä kun olisi sitä aikaa enemmän toteuttaa kaikkea mitä päähän pälkähtää!

Tässä vielä koulussa huovutettua, huopakoru:


Ihana, vai mitä? :-)

8 kommenttia:

Altocumulus kirjoitti...

Aivan mahtava, ekasta kuvasta ei edes uskois huovutetuksi, näyttää kauniilta maalaukselta. Koru on kans hieno.

kosotäti kirjoitti...

No on ihanat helmet ja maisema.
Kyllä huovuttamalla saa upeita töitä.

kio kirjoitti...

tosi ihana!

ArmiL kirjoitti...

Ihan kuin oikea öljyvärimaalaus! Tosi ihana!

KristiinaS kirjoitti...

Wau! Siitä tuli oikein hyvä, kaunis ja elävä. Kiitos kun laitoit noita lähikuvia että pääsi näkemään lähempää. Just hienosti nuo helmet ynnä muut koristelut.
Aikaa, sitähän kaikki kivan tekeminen vaatis.

saga kirjoitti...

Tosi upea tuo seinätekstiilisi!

Laura kirjoitti...

Vau, odottelinkin jo, että milloin näytät seinätekstiiliä! Se on upea! Ja aivan ihanat värit!

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Moi. Todella kaunis "maalaus" mittasuhteet taivaan ja veden ääriviivat antavat työlle ilmeen, kuin olisi kysymyksessä oikea luonnon kuva:)