torstaina, huhtikuuta 03, 2008

Titin pikkuveli

Toinen Titi valmistui pikapikaa, sillä synttärit on jo huomenna ja lahja pitää siis saada pakettiin:-) Tästä tuli aavistuksen verran pienempi, joten tämä on kai sitten Titin pikkuveli, tosin aika identtisen näköinen...


Titi-nalle
Malli
: oma
Lanka: Novita 7 veljestä, luonnonvalkoinen ja sininen, hieman mustaa Nallea
Puikot: 3,5 mm
Muuta: tämä toinen on tosiaan pikkuisen pienempi, mutta uskoisin, että se johtuu ihan siitä, että täytevanu uhkasi loppua, enkä survonut tätä jälkimmäistä nallea ihan niin täyteen vanua, kuin ekan. Samoin pään muotoilu ei onnistunut ihan niin hyvin (lähinnä kuono), kun vanu meinasi loppua. Tällä jälkimmäisellä nallella on myös hieman erilainen takin kiinnitys.
Laitan tämän ohjeen kyllä muidenkin iloksi, ja ajattelin tehdä niin että teen vielä yhden version ruskealla ja laitan sitten sen ohjeen Ullaan. Jokainen joka mallin tuntee, voi sitten halutessaan tehdä siitä Titin värisen:-)
Joo, on niitä nalleja kaksi:
Hassua kun aika monille Ti-ti-nalle on tainnut jotain traumoja aiheuttaa, mutta minulla kun ei ole Ti-tistä mitään muistikuvaa lapsuudesta, niin minusta laulut ja leikit on ihan kivoja, nyt kun niitä on oman lapsen kanssa leikitty ja laulettu:-)
Ja nyt puikoille huivi / huiveja!! Lisäksi tunsin ansainneeni uusia neulekirjoja ja tilaus lähti Adlibrikseen tänään;-)

12 kommenttia:

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Tosi onnistuneen näköiset nallet!
Ei mullakaan ole Ti-ti-nallesta mitään muistikuvaa, nyt tykkään lasten kanssa kuunnella niitä tv:stä.

teisa kirjoitti...

Minusta lähinnä se titi-täti oli pelottava :-D. Joskin olen katsonut titi-nallea vain aikuisena.

JohannaL / Koti Aurorassa kirjoitti...

Ihania titi-nalleja!

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat nuo Titi-nallet. Meidän isompi neiti, kohta 3v hihkui heti koneella titi-nallea kun näki nallen kuvan, joten tunnistettukin on pienten toimesta.

Itelläkään ei ole muistoja omasta lapsuudesta mistään titi-nallesta, oisinko ollut sitten jo sen verta iso kun homma alkoi. Onhan se Riitta aikas ylipirtee niissä ekoissa tallenteissa mutta konserttitaltioinnit on parempia!

Tupuna kirjoitti...

Kyllä on ihanat Titit!
Voi olla, että kunhan saan ohjeen, yritän itsekkin:)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva juttu, että tulee ullaan, jokainen voi tehdä sitten halutessaan muutokset. Itsellä ei lapsia, jolle tehdä tuota nallea, mutta ilo on muiden neulojien puolella, etenkin lasten puolella, jotka saavat innokkaalta neulojalta jotain näinkin kivaa!

Johanna P

Pia Tuononen kirjoitti...

SatuA: kiva kuulla, on aina hyvä "testata" lapsilla nämä jutut;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hienot nallet! Ihan tulee ti-ti-nalle mieleen.

Tiina A kirjoitti...

hei. yritin neuloa tuota ti-ti nallea ohjeesi mukaan ja siihen asti menikin ihan hyvin kunnes jalat piti yhdistää vartaloon. jotenkin sen sitten vekslasin ja sain onnistumaan, mutta nallen jalkoo väliin jäi aukko. kysynkin nyt missä kohtaa tein väärin?

Pia Tuononen kirjoitti...

Nallen jalkojen väliin jää kyllä pieni aukko aluksi vähän samaan tapaan kuin esim jos neulotaan puseroa pyörönä ja hihat yhdistetään vartalo-osaan. Siinähän myös kainaloihin jää pienet aukot jotka sitten ommellaan lopuksi kiinni. Nallen jalkojen väli vain lopuksi ommellaan kiinni jos sinne pieni aukko jää ;-)

TiinaA kirjoitti...

Hei. Velä sellainen kysymys kun ohjeessa lukee käsien kohdalla että luodaan kahdeksikko aloituksella 4+4 silmukkaa, niin tarkoittaako se silloin että puikolla on neljä silmukkaa? kun sitten kun pitäisi ruveta tekemään lisäyksiä silmukat loppuvat kesken.

Pia Tuononen kirjoitti...

Käsiä aloittaessa luodaan 4+4 silmukkaa eli 8 silmukkaa. Kun ne on neulottu kaikki kerran eli 1. kerros, ne voi halutessaan jakaa 4 puikolle eli 2 silmukkaa jokaiselle puikolle. Jokaiselle puikolle lisätään ohjeen mukaan uusia silmukoita niin kauan kunnes jokaisella puikolla on 5 silmukkaa. Selvensikö tämä asiaa yhtään ? :-)