perjantaina, kesäkuuta 06, 2008

Kotikeittiövärjäystä

Löysin keittiön yläkaapistani sinne varastoituja sipulinkuoria (värjäystä varten;-)) ja ajattelin että ne nyt voisi kattilaan heittää kotonakin, ei niitä mökille asti tarvitse viedä värjäystä varten, ja tällaista niistä tuli:

Ja taas on sanottava, että väri ei ole sitä mitä oikeasti, vaikka kuinka yritin säätää valokuvan värejä lähelle oikeaa, mutta kun ei! Taitaa nuo luonnonvärit olla sellaisia, että kamera ei niitä pysty toistaamaan mitenkään. Mutta ainakin kaikki värjärit tietää miten upeaa hehkua tulee sipulinkuorilla värjättäessä, nuo ovat juuri sitä! Tuo haaleampi oikealla oleva jälkivärjätty vyyhtikin on kaunis keltainen, vaikka tuossa se näyttää lähinnä haalelta beigeltä...

Urbanin hihat on nyt aloitettu, laitetaan nyt ihan kuvakin, ettei mene aina vaan mainitsemiseksi;-)

Minun Urbanista tulee siis villatakki, laitan siihen vetoketjun. Ja eteenkin tuli sitten kuitenkin nuo lantiopalmikot, vaikka ne olikin aika hikinen urakka. Näin kuumalla, vaikka neuloisi parvekkeella (mikä ei ole mikään kauhean paahteinen), villapuseron neulominen käy ihan työstä;-)

Siitä pääsemmekin seuraavaan aiheeseen, eli olen sortumassa Bambuihin... Tekee niin mieli neuloa jotain hieman kevyempää kuin paksua villaa, (pitäähän neulomisen olla hauskaa, niin kuin joku vasta blogissaan mainitsi!), että aion hemmotella itseäni ottamalla puikoille ruskeat ale-bambut, jotka olen ostanut jo viime kesänä. Mallia otan tästä, vaikkakin teen neuletakin:

Tuosta mallista otan lähinnä vain silmukkamäärät, niin pääsee vähän helpommalla. Tykkään kauheasti tuosta mallineuleesta, ihana pitsikuvio!

Lisäksi viikon tylsin juttu: mies oli tuomassa matkatuliaisina minulle uuden IK:n ja sitten se mokoma unohti sen junaan:-( Kenkkua! Toivottavasti edes joku neuloja löytää sen junasta!

6 kommenttia:

Niina kirjoitti...

IHania värejä!!! Mistä lehdestä tuo pusero on??? Aika kiva, voisin harkita sitä myös minulle ToDO- listalle...?
Kiitos!


(www.puikottaa1.vuodatus.net)

Pia Tuononen kirjoitti...

Puseron malli on lehdestä SK 3/2007, lehden kansikuvaneuleenakin.

KirsiÄr kirjoitti...

Hei sun miehes on siis lueskellut IK:ta junassa ;)

Tiina kirjoitti...

Neuloin itse just tuon paidan pyörönä tytölleni, tosi kiva malli.

Ihanan värisiä ovat nuo värjäyksesi. Miten ne voikukat, minkä väristä niistä tuli?

Pia Tuononen kirjoitti...

tiina: joo, en ottanut voikukalla värjätyistä langoista sen tarkempaa kuvaa, mutta niistä ei tosiaan tullut niin kiva väri (aika haalea kellertävä) kuin olin muistellut ja kuulemma voikukan lehdillä tuleekin kivempi väri kuin kukilla;-)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä malli on melkein sama millä olen neulonut 2 huivia. Tykkään kanssa mallikuviosta.

Ihania lankojen värjäyksiä olet tehnyt.