perjantaina, joulukuuta 19, 2008

Vielä pari taloa

Tuli vielä pikainen tarve parille pienelle piparitalolle, joten ne oli leivottava! Toinen vähän isompi, eli sopii kivasti juustokuvun alle, jottei pölyynny:


Toinen on vielä pienempi:



Nämä talot oli niin pieniä että niiden kokoaminen sujui pelkällä tomusokeriseoksella eli ei tarvinnut värkätä kuuman sulan sokerin kanssa. Uutena ideana oli myös se että kun tekee aivan pienen talon, alustaksi voi laittaa ison piparin, joka syntyy valmiilla muotilla: tulee kivat reunat pihaan:-)

Leivoimme myös itsetehdystä taikinasta tavallisia joulupipareita ja löytyipäs hyvä resepti!! Muokkasin vähän Kotilieden suuren joulukirjan piparitaikinareseptiä miedommaksi eli jätin pippurin pois ja tuli niin makoisa taikina, että sitä olisi voinut syödä vaikka kuinka! Siis sekä raakana että paistettuna;-) Me tykkäämme siis miedoista pipareista ja etenkin paksuista. Tämä oli myös eka kerta kun olen tykännyt syödä joulupipareita ihan koristelemattomina, ne vaan on niin hyviä!!!



Laitetaanpa itsellekin taikinaresepti muistiin:

1 dl siirappia
1 tl kanelia
2 tl piparkakkumaustetta
2 1/4 dl sokeria
200 g voita
1 muna
1 dl kuohukermaa
2 tl soodaa
n. 8 dl jauhoja

Kiehauta kattilassa siirappi ja mausteet. Jäähdytä. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja jäähtynyt siirappiseos. Sekoita sooda kermaan ja kääntele seos jauhoihin. Yhdistä kermajauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä yön yli.




1 kommentti:

-sanna- kirjoitti...

Piti kokeilla tuota kirjaamaasi ohjetta kun meilläkin tykätään vähän paksummista pipareista. Hyviä tuli, kiitos!