keskiviikkona, tammikuuta 07, 2009

Mosaiikkilapaset

Edit: lisäsin linkin ohjeeseen, toinen edit, jossa lisäsin linkin kirjoneuleen tekniikastani.

Näiden lapasten valmistuttua keksinkin niille uuden nimen: mosaiikkilapaset - kaukaa katsottuna kun kuviopinta näyttää jotenkin mosaiikkimaiselta, eikös vaan:


Mosaiikkilapaset
Malli
: oma, mutta kuvio hieman muunnellen vanha Pertunmaan perinnekuvio
Lanka: Novita Nalle, musta ja violetti Colori
Puikot:
Muuta: tykkään tästä kuviosta kovasti! Hassua tosin on se, että vaikka se näyttää aika helpolta, en oppinut mallia ulkoa edes tämän yhden lapasparin valmistuttua: kaaviota piti seurata kerros kerrokselta. Eli ei ole liian helppo kuvio (tai sitten aivoni ovat vielä jossain joululomamoodissa eivätkä oikein toimi...):-)

Yleisön pyynnöstä tässä linkki, miten pidän sormia kirjoneuletta tehdessäni.


10 kommenttia:

Jaana J kirjoitti...

Hienot lapaset ja kiva väripari. Ruutukuvio kyllä kiinnostaisi; näyttävät mielenkiintoisilta!

Tupuna kirjoitti...

Kivan näköiset lapaset. :)

KirsiJ kirjoitti...

Siis jos nuo olet tehnyt ns moodissa, niin minkälaisia neulot muuten? Ei vais, upeita neuleitahan täällä näkyy aina olevan. Sellaisia kivan kodikkaita ja nättejä.

AnniKainen kirjoitti...

Laita ihmeessä, kyllä kiinnostaa.

Hienot on lapaset ja kyllä kuvio vain mosaiikilta näyttää, vallankin tuolla väriyhdistelmällä.

Matleena kirjoitti...

Oikein kivat lapaset! Ruutukuvioa olis kyllä kiva olemassa, nyt ainakin tuntuu, että saatan tehdäkin joskus tuollaiset. Oletko muuten huomannut, että olen tehnyt lapaset Ruudukkaat-kuviollasi, esitelty blogissani 28.12. Tykkäsin ohjeesta ja lopputuloksesta.

Flikka kirjoitti...

Hieno kuvio lapasissa, ja tykkään väreistä! Olen itse aloittelija kirjoneuleessa, kokeilen sitä nyt ensimmäistä kertaa. Malliksi valitsin nuo sun Tsashkal -lapaset. Jälki ei ole niin tasaista kuin haluaisin, mutta kai harjoitus tekee mestarin. Kiva blogi sulla!

Anonyymi kirjoitti...

Hienot lapaset kivoilla väreillä. Liian vaativan oloinen kuvio minun makuuni mutta todella hauskat lapaset. Jos siitä ei ole kauheasti vaivaa, voisitko linkittää sen bloggauksen jossa oli vinkkejä, miten lankoja kannattaa pitää kirjoneuletta tehdessä? Yritin itse etsiä, muttei osunut silmään.

Taija kirjoitti...

Laita mulle s-postia. Mulla oli joskus sun meili osoite, mutta ei ole enää!

Linnea kirjoitti...

Onpas söpöset!

Anonyymi kirjoitti...

Nähtyäni mallin kaivoin oitis lankakopasta mustaa Nalle-lankaa ja luonnonvalkoista samanvahvuista lankaa ja rupesin hommiin. Nämä värit saavat kelvata.

Villapallo, neulotko peukalon ihan tavallisesti yksinkertaisella langalla?