maanantaina, tammikuuta 19, 2009

Valmis Baby Burprise Jacket

Tässä se nyt on!!! Ja siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin, vaikka mutkia olikin matkassa useita! Ihana neuloa ja tosi nopean tuntuinen, tein sen viikonlopun aikana ja ehdin tehdä kyllä paljon muutakin:-)

Baby Surprise Jacket
Malli: E. Zimmermann
Lanka: Novita 7 veljestä MoniRaita, sininen, 1 kerä = 150g
Puikot: 3,5 mm
Muuta: Napit on kirpparilta: jos lankakin kerran on oman kaapin jämälankoja niin ei napitkaan saa olla mitään kovin hintavia. Ja hyvinhän nuo sopii siniseen:-)

Saatuani hyvin pelkistetyn ohjeen, alkoi tuntua etten selviä ohjeesta mitenkään, etenkin kun tiesin että valmis kappalekin on niin omituisen muotoinen, ettei sitä takiksi hahmota neulomisen aikana. Eli omaa päättelyä ei oikein pystynyt käyttämään. Onneksi löysin netistä hyviä ohjesivuja ja niiden kaikkien yhdistelmällä selvisin mallista.

Tässä hyviä apuja:
- Baby Surprise Notes
- Tosi hyvää kuvamateriaalia neuleen edistymisestä
- Tästä löysin eniten apua, kun luin läpi nuo vasemmalla ihan alhaalla olevat "Dayt"
- Hyvät taulukot siitä miten silmukat lisääntyy ja vähenee


Samalla kun neuleeni eteni, kirjoitin lisäksi itselleni hyvät muistiinpanot, niin että toka kerralla ei tarvitse enää "tapella" monien ohjepapereiden kanssa. Tämä sininen takki nimittäin oli koeversio ja nyt kun tiedän miten takki etenee, voin suunnitella kivat raidoitukset toiseen takkiin. Mutta sen toisen neulon vähän myöhemmin, ei ihan kahta peräkkäin sentään viitsi tehdä...

Nyt puikoilla on villahousut naperolle, jotka tosin on aika aivotonta neulomista eli sopii telkkarin ääressä neulomiseen. Joku kirjoneule tai palmikkojuttu pitäisi kehitellä lisäksi, tosin olisi kiva pitkästä aikaa suunnitella joku uusi huivimallikin, taisin saada uutta motivaatiota siihen kun sain teiltä niin ihania kehuja noista jo aiemmin suunnittelemistani huiveista:-)

12 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Voi kun ihanan näköinen ja tuo väri on oikein nam!

Samma kirjoitti...

Kivalta näyttää.
Jos uskallan ottaa tän puikoille jossain kohtaa, niin pitää kahlata noi sun linkkivinkit tarkkaan läpi. Mähän siis ostin EZ:n Knitting without tears-kirjan ihan tätä ohjetta silmällä pitäen.

Mammutti kirjoitti...

Ihana takki tuli!
Minäkin sain viimeviikolla tehtyä ensimmäisen yllätystakkini ja koukutuin pahasti malliin...

Jules kirjoitti...

minkä kokoinen tuosta takista tuli? Suunnitteilla on itsekkin aloittaa tuota takkia. Kiitos vaan linkeistä. Apuja varmasti tarvitaan...

Reetta kirjoitti...

Ompa ihana takki!

Pia Tuononen kirjoitti...

Jules: Käsialani on aika tiukkaa ja valitsin puikoiksi 3,5 mm vaikka lanka on 7 veikkaa, joten se kannattaa huomioida... Takilla on mittaa 45cm hihasta hihaan, olalta helmaan 30 cm. Kooksi arvioisin jotain vastasyntyneen-3 kk ikäiselle sopivaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Oi miten ihana takki!

Miia-Rebekka kirjoitti...

Tosi kaunis ja herkullisen värinen. Mulla on tosta langasta yhdet sukat ja ihastuin väriin. Jotenkin harvinaisen raikas sininen Novitalta.

Uskaltaiskohan sitä itsekin yrittää. Jonkun aikaa oon jo pyöritellyt tuota ohjetta, mutta kun se tosiaan näyttää hirmu hankalalta. Ystävälle on just syntynyt pieni tyttö, joten ihan sitä silmällä pitäen olis kiva kokeilla.

Pia Tuononen kirjoitti...

Miia-Rebekka: Kokeile ihmeessä Baby Surprisea, ei se vaikea ole ja minä ainakin voin auttaa jos tulee ongelmakohtia:-)

puppana kirjoitti...

Ihana vauvantakki!!!!

Anonyymi kirjoitti...

Aika söpö pikkuneule ja kivan värinen.

Anonyymi kirjoitti...

Haluaisimme ehdottaa teille neulomiseen liittyen yhteistyöprojektia. Lähettäisitkö sähköpostiosoitteesi, niin voisimme kirjoittaa teille asiasta tarkemmin: luonnossanet@gmail.com

Laitathan vielä viestiin blogisi nimen ja osoitteen, niin vastaamme siihen mahdollisimman pian!