tiistaina, syyskuuta 11, 2007

Ruskakäsineiden ohje

Tässä käsineiden ohje, turha odottaa Ullan ilmestymistä kun käsineiden aika on juuri nyt!:-)

Huom! Käsineiden ohjetta on korjattu, tekstikappaleet oli väärässä järjestyksessä ja kaavioissa virheitä!!


Huom. kuva poikkeaa hieman ohjeesta, tässä käsineessä on palmikossa 6 mallikertaa 5 sijasta.


Ruskapalmikkokäsineet

Lanka: Novita Florica 50 g oranssia (642)
Puikot: Sukkapuikot, 3 mm


Oikea käsine:

Luo 4 x 13 silmukkaa sukkapuikoille ja neulo 22 krs 2 oikein, 2 nurin- neulosta.


Lisää 1. ja 2. puikolle seuraavalla kerroksella kummallekin 1 silmukka. Lisää silmukat näin:
1. puikko: 5 nurin, lisäys, 8 oikein
2. puikko: 8 oikein, lisäys, 5 nurin.


Neulo 3. ja 4. puikolla sileää oikeaa äläkä lisää silmukoita näille puikoille. Neulo 1. ja 2. puikolla kaaviota 1 kokonaisuudessaan 4 kertaa . Neulo myös 3. puikon alkuun peukalokiila kaavion 2 mukaisesti. Kaaviossa 2 on siis kuvattu 3. puikon neulominen peukaloaukkoon saakka. Kun olet neulonut kiilan, siirrä 3. puikolta 2 silmukan jälkeen olevat 12 silmukkaa apulangalle odottamaan ja luo 2 uutta silmukkaa puikolle ja neulo puikon loput silmukat oikein.


Jatka neulomalla seuraavaksi 1. ja 2. puikolla vielä kaavio 3 yhden kerran. 3. ja 4. puikolla edelleen sileää oikeaa.

Aloita heti sen jälkeen pikkusormen neulominen. Ota pikkusormeen käden selkäpuolen puikolta (puikko numero 1.) 6 silmukkaa ja kämmenpuolelta (puikko numero 4) 6 silmukkaa ja luo lisäksi pikkusormen ja nimettömän välille 2 uutta silmukkaa. Jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä 14 silmukalla sileää oikeaa niin kauan kunnes pikkusormi lähes peittyy. Kavenna sitten jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota loppujen silmukoiden läpi.


Ota neulottavaksi seuraavaksi kaikki loput silmukat ja poimi lisäksi pikkusormen juuresta 2 uutta silmukkaa jottei siihen tulisi reikiä. Neulo käden selkäpuolella nurjaa ja kämmenpuolella sileää oikeaa. Neulo näin 2 kerrosta.


Aloita sitten nimettömän neulominen. Ota käden selkäpuolelta 6 silmukkaa, luo 3 uutta silmukkaa, ota kämmenpuolelta 7 silmukkaa (=16 s) ja jaa silmukat kolmelle puikolle. Neulo näillä niin kauan kunnes sormi lähes peittyy ja kavenna joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi.


Ota keskisormelle käden selkäpuolelta 7 silmukkaa. Luo 2 uutta silmukkaa keskisormen ja etusormen välistä, kämmenpuolelta 7 silmukkaa ja poimi vielä nimettömän ja keskisormen välistä 2 silmukkaa (=18 s). Jaa silmukat tasan kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Ota etusormea varten loput silmukat ja poimi vielä keskisormen ja etusormen välistä 2 silmukkaa (=17 s). Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 2 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Ota peukaloa varten apulangalta 12 silmukkaa ja poimi vielä 6 silmukkaa lisäksi (= 18 s) ja jaa silmukat tasan kolmelle puikolle. Neulo sileää oikeaa kunnes sormi lähes peittyy. Kavenna sitten joka puikon lopussa kunnes joka puikolla on 3 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se loppujen silmukoiden läpi.


Neulo vasen käsine oikean peilikuvaksi, eli palmikkokuvio tulee 3. ja 4. puikolle ja kiila 2. puikon loppuun 2 silmukan päähän reunasta.


Huom. kaaviot saa suuremmiksi kuvaa klikkaamalla!


26 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos ohjeesta! nämä pääsevätkin heti puikoille!!

Manteli kirjoitti...

Taidanpa minäkin ottaa ohjeen talteen! SUURKIITOS!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Ihastelin sormikkaitasi ja mietin pitäisikö yrittää soveltaa kuvan perusteella. Nyt ei tarvitse :)

-merja-

Oranssi kirjoitti...

Kuin tilauksesta. Kiitos. (Oisko samalla neuleaikaa tarjolla?)

Soile kirjoitti...

Tuossa kaulaliinassa on todella kauniit värit. Hauska yhteensattuma että ovat samat kuin hankkimassani hahtuvakiekossa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Taidan kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni käsineiden neulomista.

Muistelisin, että olet tehnyt Flower Basket Shawlin Floricasta. Paljonko siihen meni lankaa? Kaapissa olisi muutama kerä ja ajattelin tehdä siitä Flower Basket Shawlin, jos lanka vain riittää.

Kerttu

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Heti kun ehdin -listalle nämä menevät.

Ninni kirjoitti...

Oi vitsit kuinka ihana malli!:)
Kiitos ohjeesta, vaikken voi kyllä taata että tuommoisia neulon. Kun en neulo kumminkaan,silloin vaikka lupaisin. Mutta haluan neuloa. :)
Ja kun malli on IHANA, niin KIITOS OHJEESTA! :)
Menee ainakin mietintämyssyyn. :P

Pia Nore kirjoitti...

Oma Flower Basket Shawlini painaa punnittuna 165 g ja sillä määrällä saa niskasta alas mitattuna 16 lehteä neulottua. Silloin neuloin aika pienillä puikoilla eli vielä isommankin saisi isommilla puikoilla. Ja tuokin on jo hyvän kokoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kivat sormikkaat ! Huivikin kiinnostaa ! Onko sun huivissasi 5 krs vuorotellen 2o, 2n ?
PÄIVI

Pia Nore kirjoitti...

Päivi: melkein noin, eli 6 kerrosta 2 o, 2 n ;-)

Pibu ja Tinde kirjoitti...

Nää on niin nätit! sekä huivi että sormikkaat

Anonyymi kirjoitti...

Tosi ihanat käsineet. En ole ennen tehnyt sormikkaita. Pitäisköhän kokeilla

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit sormikkaat. Miten/millä ohjelmalla olet tehnyt nuo kaaviot?

Pia Nore kirjoitti...

aqua; kaaviot on tehty ihan vaan Excelissä!

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minä tein sormikkaat, ekat elämässäni! Kiios seikkaperäisestä ja nätistä ohjeesta.

berlinBat kirjoitti...

Kivat hanskat, täytyy tehdä pukinkonttiin!

Mutta tunnen itseni hitaaksi noviisiksi tai sitten en vaan ymmärrä: eikö tuossa 2. kaaviossa peukalokiilaa varten vasta lisäysten jälkeisellä kierroksella pitäisi olla edellistä enemmän silmukoita (eikä siis jo sillä kierroksella jolla vasta lisätään)? Vai tarkoittaako tuo plussa että ensin neulo 1 (viivan kohdalla) ja sitten plussan kohdalla neulo sama silmukka takareunastaan?

berlinBat kirjoitti...

Eli oon vain hidas: luin tuota ohjetta uudelleen ja ihan selvästihän siellä sanotaan että plussan kohdalla EDELLINEN silmukka takareunastaan... :) Sitten eikun neulomaan!

Taija K kirjoitti...

Kiitoksia ohjeesta, joustinta jo syntyy Dropsin alpakasta!

Anonyymi kirjoitti...

Neuloin ohjettasi mukaillen itselleni sormikkaat. PIti kaventaa aika paljon jotta oli sopiva käsiini. Kiitos ohjeesta. Laitan linkin ohjeeseen blogiini.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa täältä länsirannikolta!
Tein ihanat sormikkaasi, kiitos mukavasta ja helppotajuisesta ohjeesta. En ole aikaisemmin sormikkaita uskaltautunut kokeilemaan, mutta olen tyytyväinen tulokseen,vaikka innoissani ohitin pari riviä ohjeesta ja niistä tuli kuitenkin ihan omannäköiseni :) Nyt puikoilla tulossa jo toinen pari, ilman palmikkokuviota, mutta samoilla silmukkamäärillä. Tarkoitus olisi, että vielä toiset palmikolliset tekisin jossain vaiheessa syksyä/talvea.

Anonyymi kirjoitti...

Tein sormikkaat ohjeellasi, käytin tosin paksumpaa lankaa ja vähensin silmukoita reilusti. Kiva malli, tykkään! Kiitos!

-sanna- kirjoitti...

Tänään valmistuivat ruskakäsineet vähän kuuraisempana väriversiona. Ohje on ihana - se on helppolukuinen, nopea toteuttaa ja näyttävän näköinen. Kiitokset!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Teen elämäni ensimmäset sormikkaat ohjeellasi lahjaksi äidilleni. En ole varma teenkö tuollaiset palmikot vai ei, mutta ohjeesi vaikuttaa erittäin toim ivalta!

Kristiina kirjoitti...

Kiitos kivasta ohjeesta! Sain tänään omat käsineeni valmiiksi, ja ne olivatkin ensimmäiset koskaan neulomani sormikkaat! :)

Sanni kirjoitti...

Kiitos ohjeesta! Etukäteen pelkäsin, että sormikkaiden neulominen on työläs homma ja lopputulos huono, mutta näitä sormikkaita neuloessani huomasin olleeni väärässä. Nyt uskaltaudun toistekin hansikkaita neulomaan.