tiistaina, syyskuuta 18, 2007

Leipomiskokeiluja

Siitä saakka kun ekan kerran paahdoin vaahtokarkkeja, olen miettinyt miten niitä voisi käyttää leivonnassa, ja nyt vihdoin päätin siirtyä kokeilun asteelle:


Tästä tuli ihanaa!! Vaahtokarkkien alla on peruspuolukkapiiras ja kun sen paistoaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia, otin piiraan uunista, ladoin vaahtokarkit ja sitten vielä noin 5 minuutiksi uuniin, ja tässä se on!! Yhdistelmä on ihanan kirpeän makea - ja jos ei tykkää puolukan kirpeydestä, uskoisin että tilalle voi laittaa mitä vaan marjoja, aion itse kokeilla jatkossa ainakin mustikkaa ja punaherukkaa:-)

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kivasta ideasta. Tätä pitää kokeilla. :)

Oranssi kirjoitti...

Apinoimaan heti kun seuraava makeanhimo iskee. (Pian.) Onneksi on kolme lasta, ettei pääse yksin syömään vadillista namia.

neja kirjoitti...

mmm, tuota pitää kyllä kokeilla:)

Anonyymi kirjoitti...

IHANA!

Syy lähteä jauho- ha karkkikauppaan ;-)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihan pakko kokeilla joskus! Ja muuten, toivottavasti saan tänään pääteltyä hanskat sinun ohjeellasi - kauniit, vaikka hitusen mokasinkin ja unohdin viimeiseen kuviokertaan tehdä nurjaa... Kiitos hyvästä ohjeesta!

arleena kirjoitti...

Täytyy myös kokeilla ja juuri puolukan tai karpalon kanssa. Piirakassa tai karpalojälkkärissä. Vaahtokarkit ovat täyttä sokeria, joten kirpeää kumppaniksi. Kauralesepuolukkapiirakkaa ja päälle vaahtokarkkeja, siinä olisi yli puolet kuitupitoista marjaherkkua ja vain pikkiriikkisen "turmelevaa" sokeria.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, saako käsineiden ohjelinkin lisätä Ravelryyn? Tai en siis ole varma hyväksyvätkö he suomenkielisiä ohjeita, mutta voisin kokeilla?

woollyvilla @ yahoo. co .uk

Pia Tuononen kirjoitti...

villasukka: toki saa, tosin itse en ole vielä päässyt sinne sisälle... ehkä joskus vielä;-)

satumh kirjoitti...

ooh, tätä pitää joskus kyllä kokeilla! ite kun en oikein oo "väkevien" marjojen ystävä..

Anonyymi kirjoitti...

Pittää kokeilla ehdottomasti, oon kyllä semmonen vaahtokarkkifanaatikko että! =)

Anonyymi kirjoitti...

KÄÄK! mun piti kehittää iltaruokaa eikä surffailla netissä, totahan on pakko minunkin kokeilla varsinkin kun on toisvuotisiakin puolukoita pakkasessa. ootko kokeillu murotaikinapohja+puolukat+marenki, hyvää on sekin!
-syksyisin terveisin päivii