perjantaina, huhtikuuta 13, 2007

Neulematematiikkaa

Kaikki on sujunut ihan mukiinmenevästi Tennessee-neuleeni kanssa, mutta nyt tuli tyhmä juttu vastaan: lanka ei kai riitäkään! No, ei se mikään uusi ongelmatyyppi ole, mutta kun en millään viitsisi ostaa kokonaista kerää, mitä en varmaankaan tarvitse mihinkään muuhun.

Eilen illalla toinenkin hiha oli jo tosi pitkällä ja aloin arvioida riittääkö lanka vai ei... Välillä tuli tunne, että kyllä se riittää, ei tässä ole enää kuin muutama kerros, mutta sitten taas tuli tunne että ei se voi riittää... (huom. tällä hetkellä jäljellä on 17 krs)

Sitten päätin ottaa vaa'an avuksi:


Punnitsin ensin toisen hihan, siis sen joka jo on valmis. Se painoi 117 g kuten kuvasta näemme.Seuraavaksi punnitsin keskeneräisen hihan, mukanaan kaikki lanka jota minulla on. Se painoi 120 g. Ja kun punnitsen vielä työssä kiinni olevan puikon...
...sen paino on 7 g, mikä siis vähennetään tuosta 120 g:sta, taidan todeta että lanka ei tule riittämään:-( Ja lankaahan tarvitaan tietysti vielä saumojenkin ompelemiseen, niin että kai se yksi kerä on pakko käydä ostamassa...

Neulon nyt päivällä kuitenkin tuon hihan valmiiksi niin pitkälle kuin lanka riittää ja varmuudeksi kyselen teiltä jo nyt rakkaat lukijani: olisiko teillä pientä nöttöstä ruskeaa Tennesseetä jäljellä? Se varmaan riittäisi, sillä tarve on tosi vähäinen!

Ei kommentteja: