tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Vihreä pitsineule valmistui!

Vihreä liivini valmistui mukavasti eilen illalla ja olin niin tyytyväinen aikaansaannokseeni, että en meinannut unta saada;-) Siihen asiaan varmaan kyllä vaikutti myös se, että illalla myöhään opin uuden neulontaan liittyvän tekniikan ja huomasin että sellaista ei kannata tehdä, jos vaan voi sen välttää - se kyllä piristää niin paljon että uni ei meinaa tulla millään!

Kyseessä oli liivin kiinnitykseen käytetty nyöri, jonka tein ns. solmeillen. Löysin siihen ohjeen Nyt neulomaan-kirjasta ja se oli tosi hyvä juttu! Menetelmänllä saa yllättävän nopeasti kivaa ja tarpeeksi ohutta nyöriä. I-cordilla tehty on kuitenkin aika paksu nyöri!

Mutta tässä liivi nyt on:


Siitä tuli juuri oikeankokoinen minulle, istuu hyvin ja on kaikin puolin sopiva. Harmittaa kyllä että varastossani ei ole enempää tuota Novitan Jasminia, se osoittautui tosi kivaksi langaksi ja siitä olisi voinut tehdä vaikka toisen samanlaisen liivin, vain eri värillä.Pitsiliivi (vielä nimetön)

Malli: oma
Lanka: Novita Jasmin, vaaleanvihreä, 250 g
Puikot: 3,5 mm


Liivin kiinnityksessä on käytetty siis nyöriä, joka on pujotettu reikäriviin. Kiinnitys on siten hyvin muokattavissa: sen voi ottaa kokonaan pois ja pitää liiviä auki (kiva niinkin) tai pitää nyörin löyhemmmällä niin että nyöritys näkyy paremmin tai sitten näin niin kuin kuvassa on nyt.


Tämä menee sitten myös mukaan Project Spectrumiinkin. En olekaan pitkään aikaan neulonut mitään PS:n väreissä...


Lisäilin vielä neulatyynyjen linkkejä tuonne edelliseen postaukseen, joten käykääpä kurkkaamassa:-)

Ja vielä on reilusti aikaa osallistua arvontaan!!

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvän näköinen !

Anonyymi kirjoitti...

Liivisi on A I V A N ihana!!!

Kristel kirjoitti...

Tuleehan tämäkin ohje Ullaan? :) Tosi kivan näköinen liivi sopivasti kun ehdin manata kesä-Modan outoa neuletarjontaa. :D

Anonyymi kirjoitti...

Itse ostin tuota Novitan Jasmin lankaa noin kuukausi sitten Sokokselta. Vaaleanvihreää hyvinkin. Siitä tulee joskus minulle hame.

Kauniin liivin olet tehnyt.

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis liivi!

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis!

Kuvasin vielä muutkin neulatyynyni ja tein uuden postauksen:

http://helminalle.vuodatus.net/blog/552568

Pia Tuononen kirjoitti...

Kristel: voi ollakin että tämä ohje päätyy Ullaan, jos vain huolivat:-)

maikku kirjoitti...

Kivalta näyttää! Millä puikoilla neuloit, oliko Addit? Meinaan kun mulla on ollut tuon nimenomaisen langan kanssa yllättäviä ongelmia: se syö addipuikkojen kiilteet. Nyt, tuhottuani tuolla langalla jo kahdet addipyöröt, mietin, pysyvätkö muut puikot kunnossa. Liivi on kyllä komia!

laurar kirjoitti...

Eikös Novitan kesälanka Marine vastaa pitkälti Jasminia. Siis jos sen in the navy -henkinen värikartta kiehtoo. Jasminissahan oli pastellisempi.

Pia Tuononen kirjoitti...

koukuttaja: neuloin liivin bambupuikoilla, joita tykään yleensäkin käyttää:-)

laura koo: kiitti lankavinkistä, kävinkin heti katsomassa miltä Marine-kerät näyttivät ja ainoa mikä haittasi ostamista oli hinta:-( Lanka tuntui kivan pehmeältä ja valkoista olisi voinut värjätäkin sopivaksi, mutta tuntui että 15 euroa liivilangoista on liikaa! Jäi siis tällä kertaa kerät hyllyyn...

Anonyymi kirjoitti...

Hei Villapallo. Kävin tänään sivuillasi ja nappasin mukaani neulatyynymeemin.Nyt tämän päivän postauksessani omat tyynyni näytillä.Terv. famu/Varrelta virran/http://famu.vuodatus.net