tiistaina, huhtikuuta 17, 2007

Vihreää pitsiä puikoilla

Uusi tekele on jo puikoilla ja nyt se näyttää tämmöiseltä. Takana on lukuisten neulemallikirjojen selailua (aivan ihanaa sekin, olisipa sellaiseen haaveiluun enemmänkin aikaa!) ja mallitilkkujen tekoa ja tämä pitsi iski heti! Tätä on ihanan helppo neuloa, jopa tv:n ääressä ja se näyttää kivalta:-)

En vielä kerro mitä tästä on tulossa, mutta jotain kesäistä kuten arvata saattaa. Eikä hirveän montaa vaihtoehtoa ole mitä siitä voi olla tulossa;-)

Eilen illalla jouduin vielä haromaan hiuksia valmistuneen Tennessee-neuleeni kanssa. Aloin kirjoittaa ohjetta puhtaaksi enkä löytänyt mistää ruutukaaviota, jonka olin neulomisvaiheessa jo piirtänyt kaula-aukon kavennuksista. Sitä ei ollut missään, ei missään! Ja olin ihan paniikissa, sillä olin tehnyt jotain kummia ratkaisuja noissa palmikoiden kiertokohdissa, kun piti saada toinen letti katoamaan kun kaula-aukko kapeni. Enkä millään muistanut miten olin lopulta neulonut ne! Etsin joka paikasta ja lopulta luovutin ja aloin piirtää uudelleen miettien miten olisin voinut sen tehdä. Kummaa että vaikka edessä oli neule, niin silti en muistanut miten olin ne neulonut enkä millään osannut katsoa miten ne oli tehty!Yksityiskohta kaula-aukosta edellisen selostuksen selventämiseksi.Mutta yhtäkkiä tuli mieleen paikka, jossa usein kadonneet, etenkin paperit, ovat : ne luistavat lipaston laatikosta takakautta pois sinne lipaston sisäosiin, jos laatikko on kovin täynnä! Työnsin käteni laatikon perälle ja siellähän se ruutukaavio oli! Voi sitä riemua mikä voikaan yhden paperin löytymisestä tulla!!!:-) Jos sitä ei olisi löytynyt, olisi voinut yöunetkin mennä!


Opin tuosta kyllä sen, että jos on joku tärkeä neulekaavio, otan siitä varmuudeksi valokuvan, ei tarvitse sitten toiste kokea tuollaista paniikkia:-) Valokuvasta saa aina jotenkin selvää, kun digikuvia voi suurentaakin tarvittaessa!

Tänään teki mieli kokeilla uutta muffinireseptiä, ja kylläpä tuli herkullisia:


Lumikuningattaren muffinit

Resepti löytyy Ruokalasta!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tein viime viikolla noita muffinsseja ja myös niitä suklaisia, Kyllä meillä ainakin tykättiin.
Ihallen katson taas tuota sinun suklaatakkiasi, se on kaunis.

Pia Tuononen kirjoitti...

Joo, meilläkin on myös ne suklaiset testattu myös. Hyviä oli nekin! Ja on tainneet muutkin testata kun meillä oli lähikaupasta dubbel-nougatit loppu - ainakin se tuli ekaksi mieleen...

Anonyymi kirjoitti...

Olet käsittämättömän nopea ja kätevä ja ties mitä. En voi taaskaan kuin ihmetellä. Onko vuorokaudessasi enemmän tunteja kuin normaalitaapertajilla?

Pia Tuononen kirjoitti...

Olivia: jos tarkoitat tuota vihreää neuleen alkua, niin se on tosi nopeaa neuloa: lanka on Jasminia.

villaa ylle kirjoitti...

Aivan fantastisen upea tuo ruskea neule. Ihanaa kun siihen saa ohjeenkin:) Eilen ostin ruskeaa Tenneseetä 700g mutta malli oli vielä auki. Eipä ole enää.

Anonyymi kirjoitti...

Todella kaunis malli tuossa pitsityössä. Ja muffinssit....mur...maha sanoo...