maanantaina, maaliskuuta 03, 2008

Keskeneräisiä

Hamsterikuun mentyä teki kovasti mieli aloittaa jotain uutta neuletta, mutta kyllä Pirttineulekin edistyy ihan mukavasti:

Oikeastaan jäljellä on vaan tuota tylsää kahden kerroksen helmineuletta koko takakappaleen verran ja hihoihin laitan samaa tai sitten parilla palmikolla höystettynä, riippuen siitä miten lankaa riittää. Olen ostanut sitä 600 grammaa ja vähän vaikuttaa että hihoihin ei ehkä riitä palmikoita. Hassua sinänsä kun lanka on aika ohutta, mutta saa nyt nähdä!

Olen tuota Pirtin kampalankaa neuloessani huomannut, että se on oikeasti todella ihanaa neuloa! Sitä pitää saada lisää, jos ei aiemmin niin ainakin ensi kesänä kun tulee reissattua enemmän kuin talviaikaan! Tuo kampalanka on paksuudeltaan juuri Nallen ja 7 veikan välistä ja on siis just ihanan sopivan paksuinen lanka. Siitä tulisi kivat sukatkin, tosin en tiedä miten kestävää kampalanka olisi sukkiin. Mutta eipä nuo Novita polyamidivillatkaan kovin kestäviä ole...

Tässä sitten se uusi tekele puikoilla:

Lanka on Pirtin liukuvärjättyä karstalankaa, johon suunnittelen työn (=huivin) edetessä jotain uutta mallia. Väriä vaihtavaan ei kovin monimutkaista kuviota tarvita, joten aloitin suht yksinkertaisella kuviolla. Reunaan voisi sitten kehitellä jotain isompaa kuviota. Väri nyt on aika syksyinen, mutta eihän se haittaa:-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä olen Pirtin langoista. Niitä on miellyttävä neuloa, sekä puikoilla että koneellakin ohuemmista langoista.

Värikartta ei ole järin suuri, mutta usein on ollut tarjolla myös peruskartan väreissä harmaisiin lankoihin värjättyä lankaa.

Huiveja olen neulonut kaksi- ja kolmisäikeisistä kampalangoista. Harmi vaan kun niitä lankoja ei saa liukuvärjättyinä. Pitääkin kysellä, josko toiveen saisi toteutettua.

110 tex x 4 kampalangasta olen monet sukat neulonut ja parsinut. Ei kai mikään villa sukkina kauan kestä. Vaan on ne niin ihanan lämpöiset jalassa. Voisin jatkaa suomenlampaan villan hyviä ominaisuuksia vaikka miten pitkään... :D

Anonyymi kirjoitti...

Upeannäköinen huivinalku eikä ollenkaan haittaa syksyinen väri. Onko toiveita ohjeesta jossain vaiheessa;)? Miellyttää kovasti selkeydellään minua.

t.Zelda

Pia Tuononen kirjoitti...

anonyymille: katsotaan sitä ohjetta, sitten kun näkee millainen huivista tulee. Tarkoitus kyllä on ohje julkaista jos vaan onnistuu:-)

Pia Tuononen kirjoitti...

villanne: kampalangoissa ainakin on mun mielestä tosi hyvä värikartta (mutta et tainnut sitä tarkoittaa...), Pirtillä käydessä meinasi iskeä valinnavaikeus juuri siksi kun värejä oli niin runsaasti!:-)