tiistaina, maaliskuuta 25, 2008

Pääsiäistunnelmia

Pääsiäinen on sitten taas vietetty ja ensimmäisenä lupaamani ohje, eli Ruska-huivi, olkaapa hyvät:-)Kuvassa jo aikoja sitten valmistunut Ruska, joka nyt pääsi uudelleen esittelyyn:-) Uusi Ruska on kyllä jo valmiina (pääsiäisloman tuotoksena), mutta odottaa pingottuneena kuivumista ja kuvaamista! Huivi on siis aika nopea neuloa, kun tein pääsiäisenä paljon muutakin kuin neuloin;-)

Kuten esimerkiksi löysin lankalauantaina antikvariaatista aivan mielettömän ihanan löydön (ainakin omasta mielestäni!) eli John Allenin Fabulous Fair-Isle-kirjan:

Olen sitä joskus kirjastosta lainannut mutta nykyisen asuinpaikkani kirjastossa sitä ei ole edes näkynyt. Tämä 8 euron hintainen huippusiisti kirja sai siis minut ihan haukkomaan henkeäni;-) Tällaisia aarteita ei ihan joka päivä näe!!


Neuloin pääsiäisenä myös pipoa, joka tosin on jo kolmannella neulontakierroksellaan eikä ole vieläkään valmis. Älkää kysykö mikä meni pieleen, en itsekään tiedä. Ohje on tämä Cousteau-pipo (ohjeessa ei ole vikaa!). Siitä vaan ensin tuli ihmeellisen hilkkamainen ylhäältä, sitten huomasin ettei se ole tarpeeksi syvä ja lopulta kun purin koko jutun ja loin uudet silmukat, loin keskustelun lomassa 180 silmukkaa!! Just: se olisi sopinut vaikka hameeksi enkä huomannut sitä ennen kuin olin neulonut 10 cm... No, ehkä siitä joskus vielä Cousteau-pipo tulee... En kyllä pidä mitään kiirettä...;-)

Huomenna sitten näemme mitä tästä on tullut pingotuksen jälkeen!

4 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Kiitoskiitoskiitoskiitoskiitos Ruskan ohjeesta! Pitää saada heti puikoille.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis huivi!
Saa nähdä, koska alan koklaamaan ekaa neulehuiviani. Oliskohan tämä helppo malli vasta- alkajalle..miettii..
Juu, kyllä tuo purkaminen on tuttu juttu, paljon nopeempaa kuin neulominen:)

Tupuna kirjoitti...

Laitoin tämän päivän postaukseeni tekemäni Napituksen.
Kiitos paljon ohjeestasi. Kiva, että julkaisit sen:)

Pia Tuononen kirjoitti...

tupuna: mielestäni Ruska sopii aloittelijallekin hyvin, minäkin neulon sen ihan ilman kaavioon katsomista koska kuvio etenee aika loogisesti:-)