maanantaina, toukokuuta 26, 2008

Värjäyskausi aloitettu!!

Viime viikonloppuna aloitin taas uuden värjäyskauden, ja olipa se taas ihanaa!! Huomasin viime talven aikana neuloessani että edellisenä kesänä värjäämäni 7 veikat ei ole niin käytännöllisiä, lähinnä siksi että kirjoneuleesta tulee aika paksu jos lanka on 7 veikan paksuista. Niitä 7 veikkaa ohuempia lankoja ei paljon ollut värjättynä, joten nyt sitten oli värjättävä niitä:-)

Nyt mukanani ei ollut kuin 2 kerää Nallea, joten sillä ei vielä paljon värjätä ja harmittikin kun väriaineita olisi luonnosta löytynyt! Onneksi myös ne edellisellä kerralla kirpparilöytöinä tulleet langat oli myös värjättäväksi sopivia. Nyt en esittele lankoja vielä sen tarkemmin, mutta tässä yleiskuva langoista kuivumassa:

Padoissa kiehui tällä kertaa koivunlehtiä, voikukkia, vanhoja seitikkejä pakastimesta ja krappia. Etenkin olen tyytyväinen tähän Vuorelman konelankaan joka tuli krappiliemessä näin kauniiksi, tästä tulee joku kaunis pitsihuivi, lanka on nimittäin ihanan ohutta:

Värjäys jatkuu vielä vähän kotonakin, otin nimittäin kassillisen koivunlehtiä mukaani, koska väri on nyt voimakkaimmillaan ja tahdon saada sitä ihanaa vaaleankeltaista väriä lisää!

Ehdin sen verran neuloakin, että sain sukkani valmiiksi. Jostain syystä näistä tulee mieleen "mummolan räsymatto" eli olisiko nämä sitten Räsymattosukat:-)

Räsymattosukat
Malli: oma muuten, mutta rinsessakuvio Ullasta
Lanka: Wolle Hartmuth Socken Wolle, alle 100 g
Puikot: 2,5 mm


Voi että kissanpoikanen voi olla pieni, tässä tämän kesän "satoa": yhden päivän ikäinen vielä ihan sokea kissanpentu, niin pieni, niin pieni:

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Suosittelen että hommaat värjäyslankaa tästedes kiloissa että kerissä ;) Mikään ei ole sen ikävämpää kun lanka loppuu kesken! Onneks minulla on tuo Korian tehtaanmyymälä lähellä ja sieltä saa edullisesti ns. pussilankoja isommissakin erissä.

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Kaunis tuo kuva langoista pyykkinarulla! Kauniita sävyjä.

Tupuna kirjoitti...

Ihanaa pyykkiä kuivumassa:)
Olis kiva joskus päästä seuraamaan tuota värjäystouhua, kun en ole koskaan nähnyt moista hommaa.

Anonyymi kirjoitti...

Onnistuneita värjäyksiä sinulla naru täynnä!
Hyvin keksitty tuo Räsymatto-nimitys sukille - on niin kuvaava. Jännästi vain sukkien väri on kahdessa kuvassa aivan erilainen. Kummassa kuvassa värit mahtavat olla lähempänä totuutta?
Kyllä on kissanpoika pieni, vaan tuostakin kasvaa vielä tomera oma persoonansa. Saakohan tuo pikkuinen karvapallo teiltä kodin?

Markka kirjoitti...

Voi että mikä pieni kissanrääpäle! Ton ku sais kotiin, uiiih.

Värjäyskärpänen on nyt vähän täälläkin pörräämässä.

Mervi - Lukuaikaa etsimässä kirjoitti...

Minäkin värjäsin viime kesänä turhan paksuja lankoja, jotka eivät kirjoneuleisiin sovi. Tilasin jo krappia ja kokenillia, luonnostakin löytyy jo paljon kattilaan laitettavaa. Viikon päästä voisi jo kokeilla, kun alkaa loma. Koukkuunhan tuohon värjäilyyn jää.

kio kirjoitti...

voi ku söötti pentu!!

Hansu kirjoitti...

Kauniita sävyjä, koivenlehtä on tullut kokeiltua itsekin. Jostain tarttis saada vain huokeampaa lankaa kuin marketin lankahyllyiltä.

Pia Tuononen kirjoitti...

stella: sukkien todellinen väri on siinä joss sukat ei ole jalassa, värit todella on voimakkaat! Ja kisu kyllä etsii kotia muualta kuin meiltä, samoin kuin sen 4 muuta sisarusta, eli ...!

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin taas innostuin värjäämisestä, tosin pienemmässä mittakaavassa. Toin mökiltä eilen koivunlehtiä ja tänään padassa porisi nallea. Annan sen olla kattilassa vielä huomiseen ennen kuin pesen. Tekisi mieli kokeilla ainakin nokkosta ja voikukkaa.

Anonyymi kirjoitti...

iania värjäyksiä, kyl määki sitten, kun olen lomalla...

Leena kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja!
Ja ihana pikkuinen, omisin heti jos meillä ei olisi jo ennestään karvaista perheenjäsentä :)

Tiina kirjoitti...

Nyt alkoi näppejä syyhyttää! *riipii puskista ekat vihertävät lehdenalut*

Anonyymi kirjoitti...

siis pennut ovat vahinkoja?

Pia kirjoitti...

Mielenkiinnolla odottelen tarkempaa kuvaustasi värjäyksistä. Sen verran herkullisia värejä oli kuvassa.

Pia Tuononen kirjoitti...

anonyymi: joo, pennut on vahinkoja, mutta kyseessä on villikissan pennut eli ei ne periaatteessa meidän ole. Kotia vailla ne kuitenkin olisi, tai kai ne sitten muuten viedään eläinlääkärille.

Jenni kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja ja suloinen kissa vaaveli. Varmasti olisi tässäkin talossa kissa jos ne aina pysyisi yhtä suloisina (isoinakin kyllä ovat suloisia).

Marja Kyy kirjoitti...

Upeita värejä taas luonnon aarreaitasta! Olen itse juuri lähdössä purettamaan lankoja ja käynnistämään varsinaista värjäyskautta - ja olo on vähän kuin jouluna, niin jännää puuhaa se on!

Kissannapukka on tosiaan suloinen, mutta minusta mirri on kuin viini; paranee vain vanhetessaan! Jos ipanat päätyvät piikille, niin samalla vaivalla emon veisi steriloitavaksi, niin tulevilta vahingoilta vältyttäisiin.

Pia Tuononen kirjoitti...

maaru: tiedän tuon kissajutun, itse asiassa pentujen emokin on villikissa ja syntymästään saakka pyörinyt pihapiirissä mutta ikinä ei ole päästänyt metriä lähemmäksi. Oli varattu aikakin monta kertaa eläinlääkäriltä mutta kun ei kissaa saanut kiinni, ei ruualla, ei millään! Nyt kyllä emokin voisi mennä leikattavaksi mutta uskoisin että jonkun aikaa on odotettava synnytyksen jälkeen.