perjantaina, elokuuta 25, 2006

Lankapohdintoja

En mitenkään saa nyt mielestäni tätä neuletakkia (uusimmasta Vogue Knittingistä):Mutta mitä ihmettä lankaa siihen voisin käyttää?? Olen selannut eri lankojen neuletiheyksiä ja miettinyt missä olisi sopiva tiheys ja sitten vielä myös juuri sellainen ruskea sävy, jollaisen haluaisin. Lisäksi lanka pitäisi olla kohtuuhintaista ja ehkä vielä laadukastakin. Ehkä liikaa vaatimuksia... Ja tietty lanka pitäisi saada helposti, nopeasti ja olla nopeaa neulottavaakin vielä;-)

Mietin tietty ensin Novitan lankoja helpon saatavuuden ja hinnankin takia. Aino voisi olla hyvä ehdokas siksi että siinä oleva ruskea sävy on aivan ihana! Mutta se mikä vielä mietityttää, on se että venyykö Aino vai ei? Olen tehnyt yhden neuleen Ainosta (sileää neulosta tosin) ja se jotenkin tuntui venähtävän käytössä. Mutta toisaalta tässä mallissa on palmikoita, ne kuitenkin varmaan pitää neuleen kuosissaan paremmin. Onko kokemuksia? Olisiko Aino hyvä lanka tuohon, vai joku muu? No, saa se maksaakin vähän enemmän kuin Aino, kunhan olisi ihana ruskea:-)


7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ainon ruskea väri on kyllä syötävän ihana. Ainossa se huono puoli että tuntuu nyppyyntyvän helposti.

Anonyymi kirjoitti...

SandnesGarnin Smartissa on mielestäni todella kaunis ruskea sävy (nr. 3082). Tiheys on 22s./10 cm. -meri

Ziina kirjoitti...

debbie bliss:in langoista voisi löytyä jotain, esim. merino aran neuletiheys on 18 s 24 krs viitosen puikoilla.

Anonyymi kirjoitti...

Viime syksynä tein Ainosta ihan sileäneuleisen pooloneuleen ja se kieltämättä kyllä venyy. Mutta aina pesun jälkeen kummasti palautuu kuosiinsa. Ja tietysti siinä on murheena se hurja nyppyyntyminen. Plussaa on neuleen ihana pehmeys:)

Niina kirjoitti...

Mutta eikös Aino nyppyynny aika mukavasti? Miten olisi joku Lett lopi tms. langat?

Jenni kirjoitti...

Ihan samaa mietin! Kävin netistä katsomassa tuon ohjeen alkuperäistä lankaa: 23-25$/kerä :o Ja sitä olisi tarvittu 16 kerää...
Todennäköisesti ostan Ainoa. Tuohon neuleeseen mun mielestä sopiikin sellainen lanka mikä ei ole ihan tönkköä ensinnäkin noiden palmikoiden ja toisekseen ton kauluksen takia. Ja ruskea olisi täälläkin väriehdokas nro. 1 :)

Pia Tuononen kirjoitti...

Niin, sitä Ainon nyppyyntymistä en muistanutkaan:-(
Tuo Lopi käväisikin mielessä, sillä ajattelin että tuollainen takki ei haittaisi vaikka se olisikin ihan kunnolla lämmin! Pitää varmaan piipahtaa lankakauppaan katselemaan lankoja;-)