perjantaina, elokuuta 18, 2006

LehtikatsausEilen ostin nämä ja olipa ihana päästä pitkästä aikaa tutkimaan mitä ihanaa voisi syksyksi suunnitella! Syysnumerot on neulelehdistä aina odottamisen arvoisia - kyllä lämpimät villaiset neuleet on enemmän niitä mitkä mua kiinnostaa. Ja näissä molemmissa oli tällä kertaa paljon ihania malleja - mistä vaan sitä aikaa neulomiseen saisi ostettua?? Tai no, voisihan sitä ihan oikeastikin ostaa jos olisi paljon ylimääräistä rahaa... Voisi hankkia kotisiivoojan ja lastenhoitajan ja... ;-) Ja sitten voisikin päivät pitkät vain neuloa... Jostain syystä mulla on viime aikoina pyörinyt päässä se lastenlaulun kohta missä "... suutari on mennyt koko viikoksi kylille neulomaa-aan...." Yhtäkkiä kuullessani laulun, huomasin että siinä on sana neulomaan (tiedän kyllä ettei tuossa tarkoiteta oikeaa neulomista, kun suutarista kerran on kyse), en vaan ollut sitä neulomisjuttua tuossa koskaan aiemmin havainnut, vaikka laulu tuttu onkin. Nyt ajattelen aina laulun kuullessani että *huokaus* koko viikoksi neulomaan ;-)

Mutta asiaan, eli Vogueen ja IK:iin:Tämä pysäytti mut ehdottomasti ja näyttää ihanan haastavalta. Tää pääsee to do-listalle! (sori tumma kuva)Ihanaa, kerrankin sellaisessa IK:ssa jonka minä satun ostamaan, on huiviohje. Aiemmin olen juuri niitä numeroita sitten joutunut jälkeenpäin metsästämään, joissa on ollut joku tosi suosituksi tullut huiviohje. Tämän teen vielä kunhan saan kaikki Ullaan tulevat huivit ensin valmiiksi;-)Tää neule ei ole ollenkaan mun tyyliä, etenkin tuo suuri kaula-aukko on se mitä en voi sietää! Nyt on malleissa ollut aika paljon muutenkin suuria kaula-aukkoja, mutta ne ei ole mun juttu vaikka kuinka muotia olisivatkin. Ensiksi: pitää aina miettiä mitä neuleen alle laittaa kun se varmasti näkyy (siksi pidän mieluiten poolokauluksisia neuleita) ja toiseksi: voin pitää vaikka lyhythihaista neuletta enkä palele, mutta jos kaula-aukko on suuri, olen ihan jäässä!

Mutta se miksi kuva on tässä, on se että jotenkin näin heti tuon pitsikuvion huivina! Alan kyllä epäillä että minulla on huiveja jo liikaa, tai ainakin toteutettavia huivimalleja;-)Tämä kassi on outo, en vaan ihan oikeasti ymmärrä mikä juttu tässä on. Jos olisin itse tehnyt tuollaisen, en kehtaisi sitä käyttää. Näyttää ihan pieleenmenneeltä. Kukat voisi mennä pelkästään ja raidat pelkästään mutta yhdistettynä, ja tuolla tavalla, niin en ymmärrä. Aika muodottoman ja omituisen näköinen, vai mitä mieltä muut ovat?Tämän nähtyäni tiesin heti ja välttämättä tarvitsevani ruskean neuletakin syksyksi. Siis tuollainen pitäisi saada puikoille heti. Tai jos ei juuri tuo malli niin joku vastaava, siis ruskea, ennen kaikkea ruskea. Minulla ei ole yhtään ruskeaa neuletta ja se on ainakin paha puute syksyllä. Tuo kaulus on ihana ja juuri tuo vyö joka tekee neuleesta takin! Tein kesällä Starskyn, mutta se on väärän värinen. Nyt tahtoo ruskeaa!! Tästä seuraa mahdollisesti se että sadesäästä huolimatta mun on tänään lähdettävä lankakauppaan. Mutta ostaako Novitaa vai ei? Siinäpä vasta kysymys!

4 kommenttia:

muoriska kirjoitti...

Jos se tekemäsi starsky on väärän värinen, niin voisithan kokeilla värjätä sen.. kuulemma on myös pesukonevärjeä jotka voi värjätä 40 asteessa.. ja jotta saisit ruskeaa, taitaisit tarvita vihreetä väriä.. ei tarttis neuloa. ;)

Pia Tuononen kirjoitti...

No ei se neulomani Starsky sinänsä ole väärän värinen (rakastan lilaa!), mutta kun nyt tahdon juuri ruskean. Tahdon siis sekä lilan että ruskean ;-)

Anonyymi kirjoitti...

heippa!
oletko nähnyt novitan ruskean ainon(niin ja huopasessa on kanssa kaunis ruskea)? siis aivan ihg ainakin minun mielestäni, ihmettelen vaan miksei 7-velj. ja nallen ruskeat voisi olla samaa sävyä.
-päivii neulontalistalta jonka suosikkilistalle kuuluu tämäkin blogi;)

Pia Tuononen kirjoitti...

päivi: Juuri tulin Anttilasta katselemasta Novitan ruskeiden sävyjä ja Aino tosiaan olisi ollut aivan ihqu! Mutta kun pelkään että Aino on sellainen venähtävä lanka (kokemusta on!), joten se ei käy. Kauan pyörittelin Nallea käsissäni, koska se olisi kaksinkertaisena neulottuna juuri Isoveljen paksuinen ja siis sellainen mikä Voguenkin mallissa, mutta kun ei se ole niin ihana ruskea kuin se Ainon sävy. On tää vaikeaa... ;-)