maanantaina, elokuuta 21, 2006

On taas se aika vuodesta

Eilen huomasin, että on taas SE aika vuodesta. Eli tiesin SEN lähestyvän siitä kun aloin käydä päivittäin vintillä hakemassa jotain lankaa, villaa, villaa... Käsityökaappini on täynnä puuvillaa ja huomasin aina vaan useammin hakevani varastostamme villalankakeriä. Kyse on siis siitä ettei asuntomme kaapit riitä kaikille langoilleni. Olen ratkaissut ongelman siten, että kesäksi tuon varastosta (vintiltä) puuvilla- ym. kesälangat ja säilön villat sinne. Syksyllä on sitten aina tehtävä vaihto: villat takaisin ja puuvillat talveksi säilöön. Tuo on ollut ihan toimiva idea, ainakin kun on kyse tällaisesta lankahamsterista, jolla ei ole niin paljon kaappitilaa, että kaikki langat sinne mahtuisi. Onneksi talomme varastotila vintillä on kuiva paikka niin että sinne uskaltaa viedä laadukkaitakin lankoja säilöön!

Eilen siis tein vaihdon ja nyt kaikki villat pääsivät taas esille! Onkin aina ihana syksyn tullen penkoa mitä ihania villalankoja omistankaan. Pienen tauon jälkeen ne tuntuvat taas melkein kuin uusilta!

Tässä nämä jotka oli ihan unohdettuja:Aarteena säilytetty kasa Novitan Alpaca-lankaa. Ne on ostettu viimeisella visiitillä Novitan Korian myymälään silloin kun se oli vielä vanhassa paikassa. Ne tuntuvat niin ihanilta etten ole millään uskaltanut vielä mitään suurta niistä neuloa. Vain nämä. Nytkin vain silittelin niitä ja suunnittelin mitä ihmettä niistä tekisin. Alpakka tuntuu niin ihanan pehmeältä että neuleesta pitäisi tulla jotain aivan ihanaa, jota todella tulisi pidettyä vuodesta toiseen. Mutta kai 750 g riittää jonkinlaiseen M-kokoiseen palmikkoneuleeseen, tätä kun ei lisää saa??

Eilen myös neulekirjojani tutkiessani keksin kuvata ne, eli tässä nämä on kaikki samassa kuvassa. Paljon niitä ei ole, mutta toki neulelehtiä ja ohjemappeja on aika runsaasti, eli neuleideoita ja ohjeita on aika paljon, enemmän kuin ikinä ehdin neuloa! Tästä kuvasta voi olla hyötyä Salaiselle Neuleystävälleni jos päätät vaikka lahjoa minua jollain kirjalla;-)


Edit: Näköjään neulekirjojeni joukkoon on jäänyt myös yksi korttikirja, mutta eipä tuo nyt niin haittaa:-)

4 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Tallinnasta löytyy Liann Longat -kaupasta jonkin verran Novitan alpakkaa. Mutta aarteitahan nuo ovat.

AnneM kirjoitti...

olin minäkin tulossa sanomaan että Tallinnassa niitä vielä oli, jos oikein hätä tulee ;)

Anonyymi kirjoitti...

No tuttuun blogiinhan se Neulomon linkki kuljettikin.

Pia Tuononen kirjoitti...

Hyvä tietää että Tallinnassa vielä on tuota Alpacaa. Ihmettelen kyllä miten sitä vaan voi olla kun Novitalla sitä ei ole ollut myynissä enää pitkään aikaan!