tiistaina, syyskuuta 04, 2007

Alpakka kuvissa

Pitäähän tämä nyt kuvata vaikka miten, joten henkarikuvia olkaa hyvä;-)

Alpakkapalmikkotakki
Malli: oma, ylhäältä alaspäin neulottu
Lanka: Novita Alpaca, tummanharmaa, 450 g
Puikot: 4 mm
Muuta: tein silmukoiden lisäykset kierretyin silmukoin jottei raglankohtiin tullut reikiä ollenkaan, ja olen siihen tapaan tyytyväinen, tähän malliin ei olisi reiät sopineet.



Tästä tuli aivan ihana, pidän tätä varmasti tosi paljon kunhan vielä ilmat viilenee, alpakka nimittäin on tosi lämpimän tuntuista!! Neule on tosi hyvin istuva ja olen tyytyväinen tähän tapaan neuloa neule ylösalaisin:-)

Ja tänään posti toi vaihtolapaset ja ne on IHANAT, ihanan pehmeät ja kaunis palmikkomalli, kiitos Tarja:-) Lanka on Jo Sharpin Dk Tweediä, jossa on vyötteen mukaan villaa, silkkiä ja kashmiria ja sen kyllä tuntee, ihana lanka!!


Ja sain minä vielä vihdoin sen piponikin valmiiksi!! Kun lanka on oudompaa, työn valmistuminen hidastuu vaikka tekisi kiltisti mallitilkunkin. Tein tästä piposta 3 versiota ennen kuin tuli sopiva. Ensin oli liian väljä, sitten liian pieni, mutta nyt se on juuri sopiva ja ihana. Lanka on niin kaunista että halusin kunnolla sopivan pipon. Ja tälle on tulossa sitten huivikin vielä seuraksi, tosin ohje on vielä hakusessa.

Ruskapipo
Malli: peruspipo 2 o, 2 n
Lanka Zitron Loft, 100 % merinovillaa, väri 921 (ruska) reilu 50 g eli 1 kerä ei riittänyt kun halusin käännöksen reunaan
Puikot: 4,5 mm

15 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Kaunis villatakki!

Kate kirjoitti...

Oi miten kaunis villatakki. Tykkään todella paljon! Kauniit lapaset olet myös saanut.
Minä olen käyttänyt tuota Loftia jonkin verran lasten villahousuihin mutta taidanpa tehdä noilla jäljellä olevilla langoilla itselleni tai lapsille pipon... ihanan pehmeää lankaa. Kauniit värit tuossa pipossa.

Altocumulus kirjoitti...

Vau, takki on kyllä upea! Ja pipossa tosiaan herkulliset värit!

Anonyymi kirjoitti...

Takki on ihana! Palmikkokuvio on kauniin hillitty, juuri sellaisista minäkin tykkään (vaikka blogissani onkin näkynyt lähiaikoina enemmän räväkämpiä ratkaisuja...)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunista villatakkiasi katsellessa oma villatakkikuume senkun nousee, kun vain osaisi päättää mitä edes alkaisi tekemään. Jokatapauksessa tuo ylhäältäalasmalli on tällaiselle laiskalle varmaan aika passeli.

Enpä tiennyt sitäkään, että Novitallakin on (vai ollut) alpakkalankaa. Pipossa on aivan ihanat värit!!

Pirkko kirjoitti...

Onpa kaunis takki! Nuo "ryppypalmikot" tai "palmikkorypyt" on kivoja. Kukahan taikois mun alpakoista tuollaisen? On vielä pussissa pelkkinä karvoina...;)

Soile kirjoitti...

Kivan näköinen takki. Tykkään erityisesti palmikoista, jotka eivät ole palmikkoja vaan..no..toisenlaisia palmikkoja, vekkejä?

Pipossa on todella lämpöiset värit, sopivat juuri tähän aikaan.

Livia kirjoitti...

Olet sinä melkoinen neulevelho. Nopea tekemään ja jälki on kaunista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana villatakki! Mäkin haluun alpakkaneuleen... ;) Pipokin on nätti. :)

Anonyymi kirjoitti...

Taidokkaita ja mukavan näköisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa kaunis villatatakki ja varmasti lämmin. Minäkin ihastuin tuohon tapaan neuloa pusero ylhäältä aloittaen Tomaattia tehdessäni.
Pipo on myös kaunis, syksyinen.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis villatakki, on varmasti mukava kääriytyä alpakkaan:)
Minulla on myös sitä vanhaa novitan alpakkaa yksi neuletakillinen.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno takki ja ihana lanka! Ja tuo pipokin näyttää kivalta, en olekaan hoksannut, että Loftia voisi käyttää pipossa. Pitääkin pistää harkintaan.

mammaliini kirjoitti...

ihania neuleita!

satumh kirjoitti...

tosi ihanat lapaset! näyttävätkin niin pehmeiltä! :)