maanantaina, joulukuuta 18, 2006

Ohuita lankoja

Naperoisen villatakki alkaa jo hahmottua, mutta tosi rankkaa tämä Lanettin neulominen on, lanka on ihan liian ohutta minun makuuni! Muistelin kyllä jotain vastaavaa viime kerrasta, mutta jotenkin ne sellaiset jutut vaan unohtuu. Toisaalta Lanett on niin ihanaa sitten neulottuna että ehkä se korvaa kärsimyksen:-)Mukavaa tässä mallissa on se että lopuksi ei ole paljon saumoja ommeltavaksi (vain pienet kainalosaumat). Ja tähänhän löytyy ohje Novita-lehdestä 2/2004.

Lauantaina tämä kotiutui meille:Iki-ihanan pehmoinen Merinosilk-vyyhti.

Ostin vain yhden vyyhdin kun halusin päästä ensin vain kokeilemaan miltä tämä tuntuu! Nyt mielessä pyörii mitä ihmettä tästä voisin sitten tehdä?? Tuntuu että ennen joka blogissa vilisi ihania juttuja merinosilkistä tehtynä, mutta nyt tuntuu etten muista niistä yhtään! Mitä kaikkea te muut oikein olette tästä langasta tehneet? Ja ihanko yksinkertaisena? Lanka on niin ohutta että kaksinkertainen tuntuisi ehkä paremmalta.. (viitaten edelliseen aiheeseeni Lanettista...) ;-)

Ja vaikka joululahjat on nyt tehtyinä ja paketeissa, ideoita riittää niin että kädet ei ole jouten:-) Näitä tekisi niin mieli kokeilla tehdä (ostin jo partaakin varten hapsulankaa) :Lisäsin neuleohjelinkkeihini vapaalankahuovutuksen ohjeet, niin että se löytyy helpommin sieltä (eli oikealla sivupalkissa Omien neuleohjeiden alla) :-)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä kirjoitin joulupukille toivovani Merinosilkkiä (listassa oli muutama muukin vaihtoehto). Saa nähdä millaista lankaa pukki on kehrännyt. Jos saan merinosilkkinä niin olen ajatellut tehdä kaksinkertaisesta Kirin, mutta odotetaan nyt ensin se pukki lahjojaan tuomaan.


ps. laitoin langat lauantaina postiin

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihania tonttuja! Löytyykö niihin ohjetta jostain?
Kaunis on tuo pikkuisen neulekin, Lanetista tulee ihanan pehmeää jälkeä!

Päivi, Lankakomero kirjoitti...

Minä tein syksyllä yhdestä vyyhdistä Merinosilkiä kaksi huivia, toisen kaksinkertaisesta: http://photos1.blogger.com/blogger/5031/1414/1600/mhuivi3.jpg, toisen yYksinkertaisesta:
http://photos1.blogger.com/blogger/5031/1414/400/mustamshmv.jpg

Unknown kirjoitti...

Juuri tuon värisestä merinosilkistä tein Mielityn (Viiniä ja villasukkia blogi)onnenlehtihuivin. Kaksinkertaisesta langasta 5½ puikoilla. Lankaa jäi vähän kun oli keriminen aika itaraa, joten ensimäinen kerä on nyt takkusyttyrä. Huivikin on vielä pingottamatta, kun vaatii aika ison tilan enkä ihan ole keksinyt mistä sen raivaan ettei nyt tarvitsisi sänkyä siihen hommaan varata, voisi ukolta loppua ymmärrys ;-)