keskiviikkona, joulukuuta 27, 2006

Joulu takana

Yksi joulu on siten taas takana ja on aika päivittää neulejuttuja:-)

Aika paljon uskalsin esitellä lahjoja jo ennen joulua kun ajattelin etteivät lahjojen saajat varmaankaan blogiini eksy, joten paljon ei ole sillä saralla näytettävää. Annetut lahjat kuulemma miellyttivät ja myös itse pidin kaikista saamistani lahjoista:-) Tässä ensimmäinen, eli JYV-paketin sisältö Nejalta:Ihanaa Dropsin Alpacaa (juuri ihana väri, sinisestä kun tykkään) ja koristeltuja pipareita kauniissa purkissa! Sitä se paketin kolina oli - onneksi en ravistellut liikaa, olisi muuten piparit olleet murusina;-) Dropsin Alpacaa en ole vielä tätä ennen päässyt hypistelemään, joten tämä on ihan eka kerta! Ja onpa se pehmeää:-) Tuosta ihanasta langasta voisi tulla vaikka itselleni sormikkaat, nyt kun niiden neulomisen makuun olen päässyt. Kiitos Neja!!
Tässä joulupukin tuomia lahjoja: Fiona Ellisin Inspired cable knits (joka on ihana!!!), ihana muistikirja neulojalle, kannet ovat kangasta, poppanantuntuista ja sitten pari neulelehteä: Simply Knitting ja Filati. Ei hullumpia lahjoja pukilta!Tämän lahjan kanssa joulupukki kyllä ylitti itsensä, tämä lahja oli todellinen yllätys! Aivan mielettömän ihana laukku ja siihen sopivaa huivilankaa:-) Olin tuosta laukusta kerran ihan ohimennen maininnut, siis en edes kaupassa näyttänyt vaan tyyliin "Lindexissä oli yksi tosi ihana punainen mokkanahkainen laukku...", josta kuvittelin että se lause meni joulupukin toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos saman tien. Mutta ei - pukki kuuntelikin tarkasti ja löysi vielä kaupastakin juuri oikean laukun!!! Nyt pitäisi vielä ostaa tarpeeksi isot puikot huivin neulomista varten, puikkosuositus tuolle langalle oli 12 mm ;-) (siinäkin pukki oli kuunnellut tarkkaan, ennen joulua kun niin tuskailin sen Lanettin ohuuden kanssa... )

Muitakin ihania lahjoja tuli, mutta ne ei ole neuleaiheisia, joten ei niistä sen enempää:-)

Muuten täällä ollaan vielä laiskottelutunnelmissa, joten neulomuksia vasta viritellään pienen tauon jälkeen.

Tauon aikana sain naperon Lanett-takin valmiiksi, mutta kuvaan sen vasta sitten kun saan siihen napitkin ostettua. Myös pipokokeilu onnistui, mutta pitää vielä kirjoitella ohje puhtaaksi pikkulippusilta, piponkin näette vasta sitten.

Vähän olen jo katsellut kevään Novitaa eli niitä pikkukuvia Novitaklubin sivuilta, ja tietty yrittänyt kurkistella mitä uusia lankoja on tulossa. Ainakin näytti olevan sellaisia lankojen nimiä kuin Marine, Bambu ja Cocos - mitä ne sitten lieneekään. Innolla tietty odotellaan uutta Novita-lehteä, uusia lankoja kauppoihin ja talvilankojen alea... :-)

4 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Heippa!

Siitä Ruskahuivista. Pitäisikö reunakaaviossa kerroksen ensimmäisen oikean silmukan olla 2 o yht ja kerroksen viimeisen oikean silmukan ylivetokavennus? Ainakaan itse en saanut kuviota muuten täsmäämään tai sitten olen tehnyt jotakin väärin.

Reunakaaviota olisi myös ehkä selkiyttänyt, jos siinä olisi ollut myös reunasilmukat ja keskikohta merkittyinä muiden kaavioiden tapaan ja jos toistettava mallikerta olisi ollut merkittynä näkyviin, mutta nämä voivat olla ihan vaan omia hahmotusongelmiani. Muutoin ohje oli selkeä ja suunnittelemasi huivi hieno - kiitos siis ohjeesta!

Pia Tuononen kirjoitti...

minna: pitää tarkistaa vielä omasta huivista miten se oikein meni, laitan sinulle viestiä heti kun olen jutun selvittänyt:-) Kiitos palautteesta!

neja kirjoitti...

Kiva jos tykkäsit lahjasta:) Sun lahja oli ainakin ihana. Oisinko muuten saanut tuosta mun lähettämästä lahjasta kuvan ja lisätä sen myös mun blogiin kun unohdin ottaa siitä kuvan ennen lähetystä?

Minna kirjoitti...

Toinen Minna kiittää vierailusta sivuilla! Heti sain intoa laittaa uutta matskua blogiin!!