perjantaina, joulukuuta 29, 2006

Sukka pöydällä

Tässä ensimmäinen joulun jälkeen valmistunut sukkapari ( tai no, kuvassa yksi sukka, mutta kyllä niitä kaksi on):Malli: oma
Lanka: itsekoolattu 7 veikka
Puikot: 3,5 mm
Muuta: ei ihmeemmät, kivat kotisukat. Näiden neulomisen jälkeen tuli jo vähän plääh-olo sukkienneulomisen suhteen. Nyt pidän kyllä taukoa sukkien tekemisessä ainakin vähän aikaa - sitten se taas maistuu!

Teddy-neuleeni on edistynyt hyvin Elizabeth-sarjaa seuratessa: aloitin neuleen ekaa osaa katsoessa ja nyt olen jo tässä vaiheessa:Valmiina on takakappale, hiha ja lähes toinenkin hiha. Kummallinen kappaleidenneulomisjärjestys johtuu siitä etten vielä tiedä mitä teen etukappaleeseen, se riippuu siitä mihin lanka riittää. Eilen punnitsin kappaleita ja lankoja kun mietin riittääkö lanka yleensäkään edes sileään neulokseen... Mallia olen ottanut Novita Talvi 2006-lehdestä siitä neuleesta jossa on nypyillä tehty eteen joku tähtikuvio. Tosin en sellaista aio etukappaleeseen tehdä. Jotain muuta siis, mutta mitä?? Palmikko olisi kiva mutta epäilen riittääkö lanka. Teen aika vauhdilla tätä neuletta kahdestakin syystä:

1) tahdon tietty saada itselleni pitkästä aikaa uuden neuleen ja jos vaikka tästä säät viilenisikin niin voisi tätä jopa käyttääkin
2) jos lanka loppuu, Teddyä ehkä vielä saa kaupasta jonkun aikaa ennen kuin kevätlangat ilmestyy...

Uskoisin saavani neuleen tämän vuoden puolella valmiiksi (vaikka kovasti kyllä himoitsisin jo aloittaa tuosta Knitting Lace-kirjasta jotain ihanan ihanaa pitsiä...)

Tässä on vielä yksi uusi aloitettu tekele, se pampulalangasta tulossa oleva huivi. Tein ihan vaan muutaman kerroksen kun halusin kokeilla miten 10 mm puikot käyttäytyy. Ja kyllähän ne "käyttäytyy" ... mutta suuret pampulat on sen verran hankalia, ettei tämä mikään tv-neule ole! Hassua muuten miten ohuelta Teddyn neulominen tuntui tämän langan ja 10 mm puikkojen jälkeen;-)


pampulahuivi1


3 kommenttia:

ihanasonja kirjoitti...

Nyt kun oikein ajattelee, niin onhan se hassua kun aina villapaitaa neuloessa aloittaa neulomaan takakappaleen ensiksi ja hihat viimeisenä. Kaikissa ohjeissakin se on niin... Miksi ei voisi joskus aloittaa hihoista? :D Kummallisuuksia...

Anonyymi kirjoitti...

Yksinkertainen on kaunista, mukavat kotisukat olet tehnyt.

Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Minä tein lähes yhden kerällisen Pampula-huivia, ja totesin sen liian tönköksi ja paksuksi. Ihmettelin sitä, olinhan tehnyt nro 10 puikoilla. Messuilla sitten Kauhavan Kangas-Aitan edustajalla oli päällään Pampula-huivi, joka oli ihanan muhkea ja pehmeä, ja tehty nro 15 puikoilla... Nyt minulla odottaa Pampulaa monta kerää, mutta eipä ole 15 puikkoja.