torstaina, joulukuuta 07, 2006

Riittääkö lanka vai ei?!

Vaikuttaa ihan siltä niin kuin tekisin ainoastaan itselleni neuleita vaikka joulu on tulossa! Mutta kun ei niitä joululahjoja voi esitellä ja neulon kuitenkin muutakin kuin lahjoja ja sitten esittelen vain niitä muita kuin lahjoja;-) No, joululahjoja esittelen tarkemmin sitten joulun jälkeen!

Tässä tekele, joka hyppäsi puikoille kun piti saada jotain helppoa neulottavaa linnan juhlia katsoessa:Lanka on Tampereen messuilta ostettua Atacama alpakkaa ja kummallinen neulontatyyli johtuu siitä, että pelkään että lanka ei riitä!! Haluaisin sormikkaat ja haluan tällä kummallisella neulomisjärjestyksellä varmistaa langan riittävyyden... Tosin voi olla että joudun silti purkamaan ja tekemään lapaset:-(

Tein molemmat tuohon vaiheeseen, missä aloitettaisiin pikkusormen neulominen ja neulon peukalotkin valmiiksi molempiin ensin. 3 mm puikkoja ei ole kuin yksi setti, joten välillä pitää aina laittaa silmukat apulangalle, siitä johtuu tuo mahdollisesti kuvassa näkyvä punainen lanka.

Osaako kukaan muuten sanoa, miten paljon lankaa kuluu enemmän kun vertaa sormikkaisiin ja lapasiin tarvittavaa lankaa? Eli onko toiveita että lanka riittäisi ja saisin ihanat sormikkaat? Olisi niin kiva saada sormikkaat tämän huivin seuraksi, näyttäisi nimittäin, että tuo väri sopisi siniseen Jengaan:-)

Tänään aamuhämärissä virkkasin myös muutaman pienen huovutettavan jutun:Olemme lähdössä muskariin naperon kanssa ja sillä aikaa nämä saavat pyöriä pesukoneessa. Laitan kertaheitolla nuo 60 asteeseen, kävi miten kävi. Viimeksi jouduin pesemään tumput 3 kertaa 40 asteessa. Tuli tosin ihanan pehmeät, mutta kun ei jaksaisi odottaa niin montaa pesukertaa... Ja jos nää menee pilalle, vahinko ei ole suuri!

Kuvassa siis ylhäällä: kestovaippalangasta tehty mallitilkku, siis samaa lankaa kuin josta tein Icarukseni, sen vieressä pieni nöttönen Fritidsgarnia (tein samalla ohjeella kuin talvi 2005-Novitassa oli tehty palloja Huopasesta). Alhaalla on Fritidsgarnista kukka ja sydän (molemmat Talvi 2005-Novitan ohjeella).

Saa nähdä miltä nuo näyttävät pyörittyään pesukoneessa!

Ja vielä ehtii mukaan arvontaan, kommentit siis alla olevan postauksen kommenttilootaan!

4 kommenttia:

KirsiÄr kirjoitti...

Minulla meni Atacamaa sormikkaisiin reilusti yli 50g, ehkä 75 g. Yksi vyyhti ei olisi riittänyt.

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti lanka riittää! Itse tein lokakuussa sormikkaat Dropsin Alpacasta ja niihin meni n. 40 g, mutta Alpacassa taitaa olla paljon metrejäkin. Minulla on aika pieni käsikin kyllä.

Manteli kirjoitti...

Mää tein yhdestä vyyhdestä rinsessakämmekkäät ja niihin lanka riitti naftisti, jäiköhän 10 senttiä jäljelle.....Haluaisin kyllä lankaa lisää - saisikohan sitä halvemmalla jostakin päin eurooppaa????

Manteli kirjoitti...

Mäkin tein tuosta langasta rinsessakämmekkäät ja riitti naftisti... Jäiköhän 10 senttiä...

Haluaisin niin paljon tuota lankaa lisää - saisikohan jostakin päin eurooppaa tilattua halvemmalla??