perjantaina, joulukuuta 01, 2006

Jouluisia koristeita

Mitähän täällä puuhataan... ?Katsotaanpa lähempää...Innostuin eilen välillä ompeluhommiin, siis käsinompelu- :-) Hassua että käsinompelu tuntuu helpommalta kuin koneella...

Sain tämän idean kun kävin Pentikin myymälässä katselemassa jotain kivaa jouluksi. Siellä oli pyöreitä huovasta tehtyjä lasinalustoja ja mieleen tuli heti että kyllä minäkin jotain vastaavaa voisin tehdä. En tosin niitä hienoja porokuvioita, mutta totesin ettei ne nyt niin välttämättömiä olekaan, etenkään kun lasi/muki kuitenkin peittää keskikoristeet. (toisessa kuvassa näkyy että kokeilin keskikuvioitakin, mutta totesin, että ovat paremman näköisiä ilman, siis purin keskikoristeet)

Otin Tiimarista ostettua huopaa ja puuvillalankaa ja tällaista sain aikaan aika nopeastikin:-) Näitä oli kiva tehdä ja pykäpistojen tekeminenkin sujui aina vaan nopeammin, alussa tosiaan oli vähän haparoivaa;-) Mietin että tällä mallilla voisi tehdä vähän isompiakin alusia joulupöytään, pitää vaan hakea lisää huopaa Tiimarista. Yhdestä huopalevystä tulee juuri 6 kappaletta noita alusia, tuon kokoisia siis, halkaisija 8 cm.Näyttää ihan kivalta glögitsaikan alla, ja myös kynttilänjalan alla!

***

Joululahjat on olleet mielessä ja eilen kyllä suutahdin telkkaria katsellessa: Elisan laajakaistamainos oli mielestäni niin hyvän maun vastainen: siinä halveksittiin muita kuin laajakaistajoululahjaa - eli mainoksen mukaan "tyhmiä" joululahjoja on mm. puinen kelkka ja villasukat! Tosi typerä tyyli mainoksessa!! Kyseessä siis mainos jossa joulupukki pitää palaveria tonttujen kanssa. Vaikken olisikaan ihminen joka pitää villasukkia hyvänä joululahjana niin silti olisin sitä mieltä ettei mainoksessa pitäisi mainostaa itseään sillä tavalla että haukkuu muita!! Pah!

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen ihan samaa mieltä! Olen tosi ärsyyntynyt mokomaan "tyhmään" mainokseen!

Anonyymi kirjoitti...

Elisan mainoksesta huolimatta olen päättänyt lahjoa koko suvun "vanhanaikaisilla" sukilla!
Lasinalusesi ovat mukavan näköisiä!

Eirene kirjoitti...

Heh, avomies mainitsee aina mainoksen tullessa että "taas se tyhmä pukki, joka dissaa villasukkia". :D

Ymmärrän kyllä mainoksen idean modernista pukista ja lahjoista ja aika usein mainontaa tehdään vertailemalla. Joku mainostoimiston ideanikkari on sitten keksinyt, että sukathan ne on kaikkien tuntemat tylsät ja iänikuiset joululahjat. On tainnut itse saada lahjaksi vain kutittavia paksuja rumasukkia, siitä katkeruus... Mutta särähti kyllä neulojan (ja neulojan kanssa asuvankin) korvaan!

Elina kirjoitti...

Samoin minua ärsytti se mainos, vaikka yleensä olen muita Elisan mainoksia symppiksinä pitänytkin. Joulu on nykyään yhtä materiaruljanssia, nyt on meneillään ostosruuhka ja tammikuun alussa sitten kaikenlaiset vaihto- ja palautusjonot pursuavat.

Mua kyllä ilahduttaisivat villasukat joululahjana. Kaikkein ihaninta on saada lahjaksi sellaisia juttuja, joihin oikeasti on panostettu esim. itse tekemällä.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kiva että monet muutkin on samaa mieltä tuosta mainoksesta! Ja yhtä tyhmää on se kelkan mollaaminen - onhan nykyään ulkoleikit paljon vähentyneet lapsilla ja sellaiset olisi juuri niin terveellisiä leikkejä lapsille!!

Anonyymi kirjoitti...

Hih, meilläkin nuoriso (siis ne isommat lapset) aina huutaa boikotoivansa Elisaa koska äiti tekee sukkia ja lapasia.... siis sen mainoksen tullessa. Kuopus on onnellinen ja hymyilee vaan...ja silittää äidin lankakeriä, joista on tulossa - niitä villasukkia!!!

Laura kirjoitti...

Sitten on se toinen mainos, en nyt muista mainostajaa... Siinä sanotaan, että pehmeät paketit on tänä jouluna out, kun tarttee saada digiboxi/pelikonsoli/laajakuvatv/mitälie. Minulla tuoKIN särähti pahasti korvaan, etenkin, kun on juuri suunnitellut jakavansa pehmoisia paketteja ja itsetehtyjä lahjoja läheisille. Ymmärrän kyllä mainostajan pointin saada huomio omaan tuotteeseensa mutta silti...

Anonyymi kirjoitti...

Samaa mieltä. Elisa kumoon!!! Ei ny, koko suvulle vaan villasukkia lahjaksi :). Suloisia nuo lasinaluset. Joskus olen minäkin jossain tuollaisia samantapaisia nähnyt, mutta eipä ole tullut mieleen että niitä voisi itsekkin valmistaa noin simppelisti... Tuolla ideallahan voisi tehdä vaikka jouluisia tablettejakin :)

Anonyymi kirjoitti...

Samanlaisia ajatuksia tuo mainos on minussakin herättänyt. On jo käynyt liittymän vaihtaminen mielessä, sen verran tökerö tuo mainos on. Muutenkin tuo vuosi vuodelta kasvava mainostettavien lahjojen hinta on aika ikävä piirre. Jotenkin tuntuu, että vain digitelkkarit, tietokoneet ja muut samassa hintaluokassa olevat tavarat ovat kunnon lahjoja.

Niin ja minä olen Elisan ymainoksesta huolimatta (ja ehkä juuri se takia) kutonut lahjaksi villasukkia pienen ostetun lahja lisäksi. Jos ei saajille kelpaa niin ensi vuonna eivät saa mitään.