keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Perinnemekon alkuperä?

.

Ei, tämä EI ole itse tehty, vaikka mielelläni tällaisia haluaisin osata tehdä;-) Mutta se miksi tämä on tässä, on se että tarvitsen apua! Ostin tämän messuilta (tai itse asiassa naperomme kummitäti halusi ostaa tämän naperolle), mutta meillä ei ole mitään käsitystä minkä "firman" juttuja tämä on. Mekossa ei missään ole mitään tekstiä tekijästä ja olisi kiva se tietää. Näitä mekkoja olen nähnyt myynnissä kaikilla mahdollisilla käsityö- ym. messuilla monena jo vuonna eli varmaan joku muistaa? Olisi kiva tietää mitä mallia tämä on. Sama yritys tekee myös aikuisille tällaisia perinnemekkoja, ja myös pojille perinneasuja. Osaako kukaan sanoa siis mikä yritys on kyseessä??

Rebekka haastoi mut meemiin, mutta periaatteessa en mene mukaan meemeihin (kuvameemi oli poikkeus joka vahvistaa säännön...). En jaksa/ehdi yleensä itse lukea meemejä blogeista, joten siksi en myöskään itse laita niitä blogiini. Anteeksi Rebekka!

Ja JYV-paketti lähti sitten vihdoin saajalleen tänään... :-)

Hui, joulu on jo niin lähellä että alkaa tulla hoppu noiden pakettien kanssa! Tänään on jo Lucian päivä (tosin ei yhtään tunnu siltä), Lucioita tuli kaupungilla vastaankin;-)

Edit: Posti toi minulle juuri Lapaskuun arvonnan palkinnon:Tämä on pannunalunen ja aivan superihana!! Kiitos Anne!! Ja niin ihana itsetehty korttikin:-) Tykkään tästä todella kovasti ja tiedän vielä senkin, että sisustajaexpertti-miehenikin huomaa tämän esineen tyylikkyyden.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No hätä! Se on ihan vapaaehtoista! Iloista joulunalusaikaa!! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on ihan arvailua, mutta ihan alkujaan, kun noita näin maatalousmessuilla (useita vuosia sitten) oli valmistajana Riihipeikko http://www.riihipeikko.fi/
Mutta nykyään noita on jo niin monella muullakin. Ja muistaisin että silloinkin Riihipeikon tuotteissa oli kunnon valmistajaseloste paikoillaan.

Ja ihania olikin mekot. Minä olin jo liian iso niihin mahtumaan, ja en saanut omaani, vaikka äiti sen olisikin hankkinut... *pyh*

Anonyymi kirjoitti...

Ja ystävä Google antoi vielä seuraavan tuloksen:
http://www.pikkuhiirentalo.fi/
Juhla-asujen alta löytyy kovin samanlaisia.

Pia Tuononen kirjoitti...

kiitos kpupu, kyllä se mekko taitaa noita Pikkuhiirentalon mekkoja olla! En olisi kyllä itse löytänyt tuota sivua kun ei ollut aavistustakaan nimestä. Tuohon mekkoon tosiaan tuli omavalintainen nalle mukaan, niin kuin noissa Pikkuhiiren mekoissa juuri luki:-)

Anonyymi kirjoitti...

Tässä tapauksessa sitä kutsutaan tuuriksi, ja pikkuhiiren puolelta hyväksi markkinoinniksi :D
"vanhanaikaset vaatteet" ja ensimmäisenä google-mainoksista.
Kiva olla avuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Poikkesin vain toivottamaan sinulle Rauhallista joulua 2006 ja Onnellista Uutta Vuotta 2007!

J.K. Tuo mekko on upea!

Tiina kirjoitti...

Kiitokset, paketti tuli tänään perille! :)

annekk kirjoitti...

Terve! Mukavaa, että pidit pannunalustasta. Aika kovin kyllä hirvitti, että mitä moisesta palkinnosta sanot.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.rebel-baby.com/

Tuolta löytyy kohdasta design Tonja Anttola samantyyppisiä mekkoja, mutta eivät taida olla aivan samoja mekkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin vastikään aika samanlaisen mekon messuilta, ja se on desing Tonja Attola. Mm. Rebel-Baby myy niitä netissä : http://www.rebel-baby.com/fi/dept_10.html

Anonyymi kirjoitti...

Piti vielä sanoa että Tonja Attolalla on myös monia erilaisia mekkoja kuin mainitun nettikaupan sivuilla on näkyvissä, ja niihin saa myös itse valita koristeen; nallen, minipiparimuotin tms. Oisko kyseessä sama? En löytänyt omaa nettisivua ko. valmistajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Sinun mekkosi on melkoisen varmasti Tonja Attolan käsialaa. Riihipeikon mekoissa on varmaankin markkinointiselosteet olemassa, mutta Tonja Attolan mekot ovat taivaallisen kauniita, hyvin mitoitettuja ja minun arvioni mukaan lajissaan hinta-laatusuhteeltaan parhaita. Jälleenmyyntiarvo - jos mekosta haluaa luopua - on esimerkiksi Huutonetissä omaa luokkaansa!

Anonyymi kirjoitti...

Tuo kuvan mekko on taiteilija Tonja Attolan suunnittelema ja valmistama.

Lämpimästi terveisin,

Taija :)

Anonyymi kirjoitti...

Satuin sivuillesi, ja löysin sieltä kuvan tuttavani Tonja Attolan valmistamasta mekosta :) Kyselit mekon alkuperää, jotenka on mukavaa, kun voin kertoa, että tunnistin sen Tonja Attolan malliston mekoksi. Hän käytti juuri kuvassa olevaa kangasta ja pitsejä sekä erilaisia pikkuesineitä, kuten nallet, pikkuiset maitokannut, pikkuiset kauhat jne. Riihipeikon ja Pikkuhiiren Talon mekot ovat mitoitukseltaan erilaisia. Tonja Attola oli äärettömän tarkka käyttämistään kankaista ja pitseistä. Jos olet säilyttänyt mekon, niin hienoa. Niitä ei enää valmisteta.