maanantaina, helmikuuta 12, 2007

Hamsteria ja muutakin

Viikonlopun aikana kertyi hamsterigrammoja lisää, mutta myös muitakin:-)

Ensinnäkin olen ihan innoissani ensimmäisistä itseneulotuista ohuista sukista!!!

Steppisukat
Malli: perussukka, kärjestä aloittaen Ullan ohjeilla
Lanka: Austermann Step, vihreä, 55 g
Puikot: 2,5 mm
Muuta: ommellen päätelty yläreuna

Yläreunan päättelyn tein siis ommellen , koska monen kokeilun jälkeen totesin että vain sillä tavalla saa reunasta tarpeeksi joustavan (siis samalla tavalla kuin toisin päin neulotuista sukista kun yläreunassa on luodut silmukat). Ohje tuohon päätelytapaan löytyi Suuresta neulonta - ja ompelukirjasta. Jossain kirjassa se oli nimeltään myös italialainen päättelytapa. Tuo tapa on tosi hyvä, menetelmä oli huippulöytö minulle, koska näissä ylöalas neulotuissa sukissa tuo on juuri ollut ongelmakohtani - nyt sekin on ratkaistu ja voin jatkossa neuloa sukat vaikka aina näin päin!!


Nämä ovat ekat ohuet sukkani, jotka valmistuivat sittenkin nopeammin kuin kuvittelin. En oikein tykkää neuloa noin ohuilla puikoilla kun tuntuu että neule ei etene ollenkaan, mutta ei näissä niin kauan mennytkään! Ehkä voisin harkita neuloa lisääkin sukkia ohuesta langasta...Lankaa jäi jäljelle turhankin paljon. Keräkoko on vähän hölmö: jos olisi enemmän lankaa, saisi vielä toiset sukat, tai sitten kerä voisi olla pienempi ettei jäisi noin paljon.. Mitä tuosta lopusta voisi saada aikaan?? Onko ideoita? Jäljelle jäi n. 25 g ja lisäksi pikkunöttösiä kun asentelin raitoja kohdilleen...

Lisäksi hamsterigrammoja kertyi 70 g, eli tein vielä yhden palmikkopipon, tällä kertaa itselleni:-)


Palmikkopipo
Malli: oma
Lanka: Novita Isoveli, violetti, 70 g
Puikot: 5 mm
Muuta: nyt alkaa palmikkopipot vähän jo kyllästyttää... ;-)

Illalla tein jo mallitilkkua Sublimeista ja olen nyt päätymässä siihen Modan malliin, joka oli puutteellinen mutta jatkopala löytyi netistä. Siitä lisää huomenissa!


8 kommenttia:

joko kirjoitti...

mukavan näköisiä nuo palmikkopipot! noista stepin jämistä saa vaikka aikuiselle sneaker sukat tai lapselle pitkävartiset sukat.

Tiina kirjoitti...

Onkohan mun päättelytaidoissa tai jaloissa vikaa kun tuo italialainen päättely ei mulla toiminut ollenkaan. Siitä tuli aivan liian tiukka. Voi näköjään kokeilla lahjasukkiin, josko se jonkun toisen jalkaan toimisi.

Anonyymi kirjoitti...

mullakin on step-sukat kesken, loppukerän ajattelin käyttää jonkunlaisiin pikkukämmekkäisiin -jos se auttaisi kuiviin käsiinkin? Ihan kokeiluversion ajattelin tehdä kotikäyttöön, eikä värien käyttäytymisellä ole väliä....

Anonyymi kirjoitti...

Jämästähän voi kutoa pienet sukat odottamaan joulua tai hyväntekeväisyyskeräystä.

Anonyymi kirjoitti...

Kuinkas paljon sulta jäi jäljelle sitä lankaa? Teen ite punertavasta Stepistä sukkia, joiden varsista haluisin mahdollisimman pitkät... osaatko arvioida kuinka pitkät sun sukkiin ois voinu tehdä?

Anonyymi kirjoitti...

Sinä olet aivan uskomattoman aikaansaapa ihminen!!! Olen aina blogiasi lukiessani suu auki hämmennyksen ihmetyksestä.

Palmikkopipot ovat tosi sieviä.

Pia Tuononen kirjoitti...

Lotta: lankaa olisi riittänyt ainakin tuplasti sen verran mitä nyt tein vartta. Eli nyt varsi on 10 cm, olisi varmaan riittänyt 20 cm varsiin!

Pia Tuononen kirjoitti...

Olivia: Kiitos:-)