keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Hamsteriajatuksia

Hamsterikuukauden loppumetreillä on hyvä vähän katsoa taaksepäin eli millainen helmikuu minulla oli!

Langanostolakkokuukausi oli minulle tosi hyvä juttu. Ennen sen alkua ajattelin, että se olisi vain sitä etten osta kuukauteen uutta lankaa ja yritän siis hillitä lankahoukutukset, mutta paljon muutakin kuukauteen mahtui!

Mitkä olivat tavoitteeni?

Ne löytyvät täältä, mutta lyhyesti listattakoon vielä:

- itselle ohuet lapaset toisten alla pidettäviksi
- naperolle pipo
- naperolle uusia villasukkia
- itselle pipo
- miehelle pipo

Grammamäärätavoitteita en asettanut, enkä oikeastaan sitä edes ajatellut! Tarkoitus oli vain neuloa niin paljon kuin keksin ja ehdin ja jaksan niin kauan kuin on kivaa. Se tavoite tuli täytettyä;-)

Omien laskujeni mukaan grammoja kertyi 928, mikä on ihan tyydyttävä suoritus. Tosin kilo olisi voinut mennä rikki, jos olisin vähänkään suunnitellut eli toisin sanoen tehnyt vaikka jonkun paksun neuleen esimerkiksi, tai yhdet sukat enemmän. Mutta hyvä näinkin. Hamsterineuleideni kuvat löytyvät täältä. Siirrän vähitellen neulegalleriani kokonaan tuonne, mutta se vie vielä aikaa...


Mitä jäi neulomatta?

* Itselleni en pipoa saanut aikaan, ainakaan sitä mitä suunnittelin. Korvaläppäpipo tuli, mutta sellaista en ihan ajatellut. Mutta pipoidea hautuu vielä ja löysinkin itse asiassa pari päivää sitten kivan mallin, jota aion nyt ruveta kokeilemaan.
* Myöskään mies ei saanut uutta pipoa, mutta sen kyllä vielä neulon (ennen kesää...). Mikähän siinä on niin "vaikeaa"??

Huomasin kuukauden kuluessa, että oli ihana penkoa lankavarastoa ja miettiä mitä niistä kaikista pitkäänkin marinoituneista langoista voisikaan tehdä! Se oli yllättävän hauskaa! Mieleeni tuli vähän sama juttu kuin aikoinaan kokkisota-tv-ohjelmassa, jossa piti tietystä ruoka-ainesatsista saada aikaan jotain. Tämä oli vähän sama idea, näistä langoista pitäisi "taikoa" jotain mukavaa, vaikka ne oli pidempään kaapissa seisoineina alkaneet jo tuntua ettei niistä mitään saa aikaan. Mukava uusi tuntemus siis:-)

Mitä uutta opin?

- Tiimalasikantapää alkoi sujua niin hyvin, että viimeisimmissä sukissa osasin tehdä sen jo ilman ohjetta. Jostain syystä se oli tuntunut vaikealta enkä millään oppinut sitä ulkoa, joten tuo uusi taito tuntuu kivalta. Voin jatkossa tehdä sukkia tiimalasikantapäällä ilman ohjetta eli siis sukkien teko onnistuu missä vain:-) Tiimalasikantapää istuu jalkaan paremmin kuin se perinteinen, ainakin minun mielestäni ja minun kantapäähäni. Jonkin verran siihen tulee vielä reikiä, kun en vain osaa niin hirvittävän tiukkaan kiristää lankaa niissä neulomatta nostetuissa silmukoissa, mutta minua se ei haittaa hirveästi. Reiät on kuitenkin kaikki samankokoisia ja nätisti rivissä. Jatkossa voin sitten hioa sitä kiristystaitoa;-)

- Hirvitys-lankakin voi muotoutua puikoilla ihan siedettäväksi, ei ihanaksi, mutta ainakin siedettäväksi:-) Viittaan Colori-lankaan...

- Calorimetryn myötä sain ajatuksen tutkia tarkemmin tuota lyhennettyjen kerrosten salaisuutta, ja se juttu jatkuu vieläkin. Reiäthän kuuluivat malliin, mutta haluaisin oppia tekemään sen niin ettei reikiä tulisi. Tutkimukset siis jatkuvat, mutta alku oli hyvä. Täältä löytyy ainakin hyvää tietoa aiheesta.

- Pitsineuletakissa muokkasin pitsiohjetta, mikä oli yllättävän vaikeaa - mutta onnistuin! Onnistumisentuntemuksia siis:-)

- Näistä sukista tykkään, vaikka ovatkin ihan tavalliset raitasukat, uutta oli se että katselin raitageneraattoria ja vaikken sitä vielä näissä sukissa käyttänyt, idea jäi hautumaan.

#252150

Mukavinta oli se että mitään erityisempiä ongelmia eikä hidasteita ei tullut vastaan, neuleet sujuivat suunnilleen suunnitelmien mukaan. Ja oli mukava olla muiden mukana kuluttamassa lankaa!

3 kommenttia:

AnnaK kirjoitti...

NonaKnits-blogissa on selitetty tosi perusteellisesti kolme erilaista tekniikka lyhennettyjen kerrosten tekemiseen. Itse tykkään käyttää japanilaista tapaa olkapäiden viistottamiseen silloin kun ohje käskee päätellä silmukat portaittain. Sitten vaan lopuksi kolmen puikon päättelyllä etu- ja takakpl yhteen.

Tästä merkinnästä eteenpäin vielä 3 seuraavaa
http://nonaknits.typepad.com/nonaknits
/2005/04/back_to_short_r.html

ihanasonja kirjoitti...

Paljon oot saanut kuukaudessa tehtyä, kivoja juttuja. Sanoisin myös omaksi suosikikseni nuo raitasukat, raidat miellyttävät!

Pidin itse myös uudessa modassa tuosta valkoisesta kietaisu-pitsi-neuleesta. Aloitinkin sitä jo eilen neulomaan, mutta saa nähdä mitä siitä tulee... valitsin ehkä väärän langan...

Ja tuo hirvityscolorihan on hieno tuon valkoisen kanssa yhdistettynä :).

Paljon oli näköjään asiaa...

Pia Tuononen kirjoitti...

Anna: Kiitti linkistä, tuohon täytyy tutustua paremmin:-)