maanantaina, tammikuuta 28, 2008

"Viisi pientä tipua lähti leikkimään...."

Ja vihdoin tipupusero on valmis!! Tuo vihdoin johtuu lähinnä siitä, että viikonlopun aikana neuloin yläosan + kauluksen varmaan ainakin kolmeen kertaan kun ei tullut hyvä:-/ Eihän siinä muuten mitään niin vaikeaa olisi ollut, mutta kun sovitukset oli yhtä kiemurtelua ja siinä kun yritti vielä samalla varoa puikkojen päitä ja yritti nähdä miten paljon vielä on neulottava jotta kaulus istuu hyvin... ja koko sovitus kesti kerrallaan aina noin 10 sekuntia... Huh sentään, mutta hyvä tuli!!:-)

Napit hain tänä aamuna nappikaupasta ja vielä aurinkokin tuli mukaan kuvauksiini (tosin napero ei, kun hän on juuri nyt kerhossa, kuvaan neuleen naperon kera joskus myöhemmin...):


Tipuneule
Malli: oma
Lanka: Sandnes Lanett, 200 g: oranssi, lämmin keltainen ja vihreä
Puikot: 2,5 mm
Muuta: tipukuvio on Modasta (nro 4/2005), ja muuten neuleen mitat on otettu Modasta nro 2/2004, jossa on Lanettista vauvan neuletakki (hyvä malli kun kokoja on 100 cm asti!). Alareunan ja hihansuiden siksak-reuna on sama kuin suunnittelemassani kruunupipossa. Se on siis tehty ensin kaitaleena ja siitä reunasta poimittu silmukat ja jatkettu muuten normaalisti. Ajattelin ensin, että kirjoittaisin ohjeen tästä, mutta tämän tarkempaa ohjetta en jaksa nyt tehdä, koska modasin aika paljon tuota tehdessäni ja ohjeen kirjoittaminen olisi siksi liian iso juttu...


Väriterapiaa!!


Tässä sitten vielä toinen valmis neulomus viikonlopulta: kirjoneulelapaset, joissa käytin uutta Nalle Coloria:Kirjoneulelapaset
Malli: kirjasta Magnificent mittens, luku 5, malli 9
Lanka: Nalle + Nalle Colori, n. 70 g
Puikot: 3 mm


Kuvassa Colori ei näytä kovin erikoiselta, mutta luonnossa näyttää paljon paremmalta. Uusi siniharmaanruskea Colori sopii tosi hyvin mielestäni kirjoneulelapasiin, suosittelen!! Toiset lapaset on jo puikoilla (eri malli) kun tämä näytti niin kivalta ja tuossa kirjassa on paljon ihania malleja. Ja niin kuin monet muutkin neulojat on huomanneet, on Haaviston Sata kansanomaista kuviokudinmallia myös ihana kirja!! Minäkin sain sen kaukolainana käsiini ja niitä malleja pitää kyllä kopsata talteen, ovat niin ihania:-) Mitenköhän niissä lapasissa muuten ne tekijänoikeusjutut on? Voikohan niitä neuloa myyntiin kun mallit on kansanomaisia...? Ei varmaan?

21 kommenttia:

Carita kirjoitti...

Ihanan aurinkoinen paita taaperolle!

TeSa kirjoitti...

Tässä värit eivät syö toistaan, vaan sopivat täydellisesti kokonaisuuteen.
Miten niin pienet lapset eivät pysy sovittaessa paikoillaan?
Olet oikeassa, uusi Nallen kirjava väri on hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi mikä ihanuus!!! On kyllä oikein väriterapiaa parhaimmillaan!

Anonyymi kirjoitti...

Aivan itse herttaisuus tuo neulomuksesi. Sopii hyvin tähän minun harmaaseen päivääni, piristämään.

Pia kirjoitti...

Vaikka tummat värit ovatkin tyylikkäitä, niin kuin nuo lapasetkin, niin kyllä värikkäät vaatteet ovat ilo silmälle ja mielelle.

Anonyymi kirjoitti...

So beatiful mittens.

Tiina kirjoitti...

Ihanan värinen tipupaita!

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Pia Tuononen kirjoitti...

Näytetäänpä nyt muillekin blogini lukijoille millaisia kommentteja minä aina välillä saan! Mitä mieltä neulojat olette? Hohoijaa...

Tiina kirjoitti...

Tosi ihana paita!

Ymmärtääkseni näitä perinteisiä malleja saa neuloa myyntiin, sillä niissä ei tekijänoikeuksia ole, mutta enpä tästä asiasta kyllä varma ole. Tekijänoikeuskin vanhenee jossain ajassa ja kun Haaviston kirja on yli 50 vee niin eiköhän se ole jo mennyt.

Elämää voi katsoa monelta kantilta, hän ei näköjään katso sieltä mistä sinä. Aina ei voi elämä mennä niin kuin kumpikin haluaisi.

seijap kirjoitti...

Minä en ole edes lähetysmyyjäisiin tehnyt Haaviston lapasmelleilla, mutta niinkuin Tiina Sanoi, niin kyllä niitä varmaan jo voisi tehdä myyntiin.

Sekä tipuneule, että lapaset ovat jälleen ihanat.

Näin me ajattelemme erilailla. Minä kun ajattelin uudesta lookistasi, että muutuitpa heti niin nuoren näköiseksi. Asioita voi katsoakin niin monelta eri kantilta. Voi, voi tekee mieli sanoa. Eikä suinkaan sinulle.

Sipi kirjoitti...

Aivan mielettömän ihana tuo neule :)

iso gnu kirjoitti...

Aivan ihania neuleita. Tuo lapsen neuletakki on ihan kuin kevät itse!
Lapasetkin ovat kauniit.

Anonyymi kirjoitti...

Tipuneuleesta tuli kaunis ja niiiin keväinen, että tuota katsoessa kesäkin tuntuu olevan jo paljon lähempänä :D Kiitos taas monesta ihanasta neulekuvasta ;)

Tuo eräs kirjoitus kertoo enemmän kirjoittajasta itsestään kuin mistään muusta.

Anonyymi kirjoitti...

Ja nuo kirjoneulelapaset ovat kuin kauniit korut ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neuletakki että lapaset:)

Anonyymi kirjoitti...

Minä oikeastaan kuvittelen, että juuri nuo kansanomaiset mallit olisivat aika vapaasti käytettävissä. Jos joku tietäisi varmaksi, niin olisi kyllä mielenkiintoista kuulla - joissakinhan on melkein pelkkää ruutukuviota, niiden ainakaan ei luulisi olevan kenenkään omaisuutta..

Mainitusta yksityiselämääm liittyvästä kommentista mulle henk. koht. tulee mieleen vanha sanonta pihlajanmarjoista ja ketuista.
Näin ihan kaikella ystävyydellä totean :). Tsemppiä!

Heidi kirjoitti...

Mies piikittelee kun oma elämä menee muka niin hianosti vaikka ei mene. Säälittävää, kun ei edes uskalla omalla nimellään esiintyä. Parempi vain antaa olla. Niin me muutkin annamme entistemme olla vaikka välillä yrittävät kiukutella.

M kirjoitti...

Wow! On upeita!

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen tuli takista!
Ja lapaset ovat upeat!

satumh kirjoitti...

että miten aurinkoinen pusero! todellista väriterapiaa tähän ainaiseen harmauteen. :) lapaset on myös kauniit.