maanantaina, kesäkuuta 11, 2007

Sekalaista kuvallista

Mökillä kulutin aikaa myös selaamalla oikein urakalla vanhoja Suuri Käsityö-lehtiä, siis todella vanhoja: vuosikertoja löytyi kansioista vuosilta 1975-1982. Ne on melkoinen aarreaitta, sekä hupia että hyötyä;-) Tuntuu että joka kerta kun olen ne selannut, löydän niistä jotain uutta kivaa ideaa! Ja se hyvä puoli noissa on että kun ne on tarpeeksi vanhoja, neuleet ei ole sellaisia mitä oli 80-luvun puolivälin jälkeen. Siihen aikaan näytti siltä että kaikissa neuleissa oli jäänyt henkari mukaan kuvauksiin - ne olkatoppaukset oli NIIIN hirveitä!

Toista on nuo 80-luvun alun kuvat - onneksi!

Mutta kuten sanottu, kyllä noistakin lehdistä hupia löytyy: eikös tuo allaoleva sininen pipo ole aika kaamea;-) Sen sijaan tuon kirjoneuleen nuo porot näyttää aika tutuilta, eikös noita ollut viime talven Novitassa tai lähiaikoina kuitenkin?? Mutta hyvännäköinen neule joka tapauksessa, etenkin kun ottaa huomioon että se on melkein 30 v vanhasta lehdestä:-)Tässä taas todisteena että kyllä Stockalla ennen vanhaan oli lankoja (mutta mitä ihmeen tekemistä Matilla ja Tepolla on lankojen kanssa;-)??) ... :Mutta entäs sitten nämä mallit:


Siis olisiko nykyään kuvattu vauvoja noin surkeilla ilmeillä??? No, taitaa kyllä olla aika usein niin että vauvojen vaatteet on nykyisin kuvattu ilman vauvaa, joten onkohan tässä syy siihen ilmiöön?;-) Ja tuo naisen poseerausasento taitaa olla jo lähestyvää 80-luvun puoltaväliä, silloinhan mallit oli mitä kummallisimmissa asennoissa;-) Kaameaa;-)


Tässä vähän inspiraatiota virkattujen tilkkujen tekijöille - ihania! :
Tänään postissa saapui myös kiva yllätys: arpajaisvoiton palkinto täältä:

Aivan mielettömän ihana minireppu joka varmaankin päätyy sisustuksen alla olevaan nukkekotiini:-) Kiitos Jentsu ihanasta repusta!!


Nyt sain myös kuivattua ja kuvattua eiliset lupiinivesissä värjäytyneet langat:
Noin eri väristä oli liemi kuin millaiseksi langat tulivat! Mutta kaunis väri tuokin on, tuo liemen väri olikin vähän liian kirkas ollakseen luonnonväri vaikka sitä olikin;-) Tuossa siis lupiininkukat + kupari.

Kohta pitäisi varmaan tehdä jonkinlainen värikartta langoista, että näkisi mitä kaikkea on saanut aikaan. Muistaisi sitten myöhemminkin millaista jälkeä milläkin kasvilla saa. Samalla voisin ehkä kirjoittaa aiheesta jutun Ullaan... :-)

Puikoilla ei nyt ole mitään mainitsemisen arvoista, tai siis on laukkuvaihtolaukku mutta muuten... Lähinnä olen tehnyt mallitilkkuja ja selaillut lehtiä ajatuksena ottaa seuraavaksi työn alle siniset Oliviat!

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, osaatko sanoa, mistä lehdestä nuo itkevät lapsoset ovat? siis mikä vuosikerta ja numero?

Pia Tuononen kirjoitti...

liinu: voin kyllä tarkistaa mutta vasta kun seuravaan kerran menen mökille (tod.näk. juhannukseksi). Tarkistan kyllä jos jaksat odottaa;-)

satumh kirjoitti...

Vanhat lehdet on kyllä aarteita! :)

Anonyymi kirjoitti...

Juu, minullahan ei ole kuin aikaa. Niin ja minulla on vajaa kerä sitä pastellinallea. Jos haluat.

Pirkko kirjoitti...

Kiitos näistä kasvivärjäyskuvista. Olenkin katsellut ns. sillä silmällä naapurin ojanpenkan sinikukkaisia lupiineja. Taitavat saada viikonloppuna multa kyytiä ja kylvyn :)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä oli joskus noita ikivanhoja lehtiä mutta ne heitettiin pois... Olisi siistiä tehdä jotain oman syntymävuoden/kuukauden lehdestä!

Pia Tuononen kirjoitti...

päivänsäde: joo, minä taas löysin nuo lehdet jokunen vuosi sitten kirpparilta, siististi omissa kansioissaan, ja olikohan ne jotain euron/kansio ;-) Välillä tekee hyviä löytöjä!

Pikku pikku kirjoitti...

Nuo 70-luvun lehdet on kyllä ihan aarteita, miekin olen jokusen onnistunut löytämään. Niitä on ihana selailla kerta toisensa jälkeen, varsinkin kun usea malli ois ihana tehdä näin 2000-luvullakin. =)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mukavat sivut sinulla! Luin tuosta alempaa, että kaipailit Nalle Coloria pastellinsävyisenä, meillä ainakin täällä Oulussa löytyy sitä Halpa Halleista. Voin käydä ostaan ja postittaa sinulle jos haluat.

Pia Tuononen kirjoitti...

Kaikille tiedoksi: sain jo ainakin toistaiseksi tarpeeksi pastellia Nalle Coloria mutta kiitos kaikille sitä tarjonneille:-) Ehkä kaipaan kohta sitä lisää kun pääsen taas värjäämään...